I all slags vær har modige nordmenn høstet havets gull og bygget landet. Med fisk!

NRK søker deltakere til fiskerealityen «Skårungen», der vanlige nordmenn skal konkurrere om hvem som behersker fiskeyrket best, under kyndig veiledning fra erfarne fiskere. Påmeldingsfristen er 1. desember.

- En skårunge er egentlig en ung stormåke, men brukes også om en førstereisgutt på fiske. Vi er altså på utkikk etter personer i alle aldre, uten spesiell erfaring med fiske, men med et ønske om å oppleve et vilt og vakkert fiskeeventyr i Lofoten, forteller prosjektleder Marita Evjen.

Fin kombinasjon

«Skårungen» er et helt nytt konsept, som er utviklet av NRK i Tromsø. Opptakene gjøres i Lofoten i februar og mars 2016. Midt i skreisesongen.

Deltakerne kan vente seg blodslit, læring, fantastiske naturopplevelser og spennende konkurranser, der en står igjen som årets skårunge.

- Den historiske biten er svært viktig. Vi håper at realitetssjangeren kan åpne en del dører og vekke folks interesse for temaet. Det vil bli en fin kombinasjon av underholdning og historie. Vi ønsker å lage en reality som viser hvor viktig fisken har vært, og er for Norge, avslutter Evjen.