Den fjerde i rekken av landsbymarkedet på Storslett er blitt ensuksess, kan leder for arrangementet Inger Birkelund slå fast.

Selvom det ikke er mulig å tallfeste hvor mange som har vært innomdørene på Bios, kan lederen for markedet se at det har vært fulltmed handlelystne besøkende siden fredag.

- Folk gir inntrykk av at de har kost seg,og selgerne kan fortelle om svært godt salg, opplyser hun.

Viktig grep

Birkelund mener at flyttingen av markedet inn under takvar et viktig og riktig grep, og trur at det er en del av suksessfaktoren.

Det at gjestene kan besøkesalgsbodene inne, sette seg ned i kafeen og se på et av de mangekulinariske teatrene vil lederen for landsbymerkedet også vurdereneste år.

- Men utfordringen er at det blir mindre plass tilutstillere, tilføyer hun.

Rein og lam

Derimot synes Birkelund detvar synd at årets landsbymarked på Storslett gikk uten atprodusenter av lam- og reinkjøtt var til stede med sine produkter,og hun håper på å få de med neste år.

- Både lam- og reinkjøtt ergode kvalitetsprodukter som stårt sterkt i vårt område, påpeker hun.

Mennår det er sagt, så synes lederen for markedet at de råvarene somble presentert under helgens landsbymarked er noe hele regionen kanvære stolt av, og mener at folk flest ikke er klar over hvorheldige vi er som har de beste produkter så nært tilgjengelig.

- Ogikke minst den unike kombinasjonen av råvarer som flere av kokkeneunder helgens arrangement har fremhevet, forteller Birkelund, ogmener vi bør være stolt av det som produseres i regionen.

Mange besøkende la turen innom markedet på lørdag Foto: Jan Arild Hansen