De populære Nyttårskonserter med Arctimus sekstett, er en veletablert tradisjon i nabokommunene til Harstad og den sørlige halvdelen av fylket.

I fjor startet en ny satsing i Nord-Troms, der de samme musikerne spiller sitt program som Festkonsert når mørketida setter inn.

Det kjente repertoaret med wienervals og operettearier, krydret av mindre kjente perler i ulike stiler, skaper en festlig og oppløftende forestilling.

Det er Troms fylkeskommune ved Kultur i Troms, som står bak arrangementet.

Mer publikum

Fjorårets festforestilling ble veldig godt mottatt, og publikum var entusiastisk i sine tilbakemeldinger om kunstnerisk kvalitet og underholdningsverdi.

Etter suksessen venter sekstetten et enda større publikum i år. I Nordreisa vil nærmere 150 få plass i den nye Kultursalen på Halti, og i Lyngen ser musikerne frem til å spille på Bygdetun for første gang.

For publikum i Nordreisa har virksomhetsleder for kultur, Roger Aronsen, en gledelig overraskelse.

- Vi har vært så heldig å få tildelt noen spaserstokkbilletter til konserten. Er du over 67 år, og kan komme innom Halti å hente billetten - får du den gratis, sier han.

Han understreker at de som ønsker en billett, må møte i person på Halti og at billettene kun gis ut under senterets åpningstid, tirsdag og onsdag.

Fire konserter

Arctimus ledes av fiolinist Erika Toth. Med seg har hun Werner Dickel på (2. fiolin), Pål Solbakk og Dénes Ludmány (bratsj), Runa Bergsmo (cello) og Knut Erik Sundquist (kontrabass).

Men stemningen ville ikke være fullkommen uten en operasanger, og årets solist er tenoren Ola Marius Ryan.

Hans sjarmerende fremføring av sanger hentet fra operette- og Broadwayverdenen vil uten tvil falle på smak.

Turnéplan uke 48:

  • Onsdag 25. november - Flerbrukshuset, Burfjord

  • Torsdag 26. november - Kultursalen, Halti

  • Fredag 27. november - Senter for nordlige folk, Manndalen

  • Lørdag 28. november - Bygdetun, Lenangsøyra