2016 byr på både urpremierer, norgespremierer og ferske dramatiseringer av kjente verk. I en pressemelding torsdag, lover teatersjefen både sterke fortellinger, humor og spektakulære familieforestillinger.

- Jeg er spesielt stolt over å ha nådd et av hovedmålene jeg satte meg da jeg startet, nemlig at mitt siste år skulle by på et repertoar med 75 prosent nyskrevet materiale, sier Nina Wester.

På våren er både Vestregata på Scene Vest, og Jaktlaget på Scene Øst urpremierer.

Klassefokus

I tillegg byr våren på storsatsingen Peter Pan og Strindbergs kjente klassiker Frøken Julie.

Familieforestillingen Peter Pan er allerede lansert, men teatersjefen kan nå avsløre at forestillingen skal akkompagneres av musikk skrevet av Janove Ottesen, kjent fra Kaizers Orchestra.

- Det er fantastisk å ha Janove med oss, han er en dyktig mann som har skrevet musikk for teater tidligere. Jeg er stor fan, sier Wester.

Frøken Julie, i tillegg til nyskrevne Vestregata er forestillinger som i særlig grad retter fokus på den råde tråden i teatersjefens repertoar – nemlig begrepet klasse.

- I Norge er vi lite vant til å bruke klassebegrepet, men jeg mener klasse er et parameter vi alle indirekte rammes av. Det handler ikke bare om økonomi, det handler også om kjønn, etnisitet, hvor i verden du er født, hvilken bydel du kommer fra, hvilken helse du har. Det er dette vi har lyst til å løfte frem i 2016, forklarer Wester.

Ut på turné

Teatersjefen avslører også et par av produksjonene som skal stå på programmet til høsten.

I samarbeid med Riksteatret setter Hålogaland Teater opp en nydramatisering av Knut Hamsuns kjente trilogi.

Forestillingen Landstrykere – historien om August skal ut på turné med Riksteatret etter endt spilleperiode i Tromsø.

Både dramatiseringen og regien er ved Yngve Sundvor som mange vil huske fra suksessforestillingen Pan i 2008.

Høsten byr også på et gledelig gjensyn med Charles Dickens Et juleeventyr, og et par overraskelser som teatersjefen foreløpig holder hemmelig.

- Vi har prosjekter som blant annet skal ha urpremiere på Festspillene neste år, og flere produksjoner som skal ut på turné til høsten. Men vi kan jo ikke pakke opp alle pakkene samtidig, sier teatersjefen hemmelighetsfullt.