Det er flere år siden sist ensemblet opptrådde i kommunesenteret og når koret nå vender tilbake til regionen, er det den eneste muligheten du har til å få med deg koret i denne omgang.

- Veldig mange som har spurt meg når vi skal komme tilbake, og det er veldig trivelig. I Nord-Troms er det bare i Nordreisa vi blir å holde konsert, men vi skal ha en konsert i Tromsø også. Det er faktisk bare disse to konsertene vi skal ha med Marit og vårt julejazzkonsept, sier Øystein Fredriksen i Vokal Nord.

Fellesnevner

Det er ham selv og Audun Skog som representerer Nord-Troms i ensemblet. Fredriksen forteller at de gleder seg til å opptre på hjemmebane.

- Noen av sangene vi kommer til å presentere, er noe man kanskje ikke tradisjonelt forbinder med jul. Det er også en litt annen språkdrakt musikalsk sett, så det vil bli en god blanding. Flere av tekstene er skrevet av Terje Nilsen blant annet. Men det er Julejazz og vi tar julebudskapet med oss, så det blir absolutt en julekonsert, sier Fredriksen.

Han forteller at fellesnevneren til koret denne gang vil være jazzbandet de har med seg, og Sandviks vokal.

- Men koret vil selvsagt gjøre noen egne ting også, og vi vil gjøre en del ting i lag, forteller Fredriksen.

- Jeg tror det kommer til å bli en veldig artig konsert - men også litt uvant. Vokal Nord har jobbet mye med å bruke stemmen på litt

forskjellige måter, ikke bare til klassisk sang. Vi har drevet litt med etnisk joik og andre typer, effekter, og det å gjøre ting litt spennende å høre på, fortsetter han.

Etnisk musikk

Og den etniske innflytelsen, er koret en av få som har hatt et spesielt fokus på i følge Fredriksen.

- I et korformat er det veldig få som jobber med joik. Vi har i tillegg mye nyskreven musikk, som ikke direkte bare er joik, men også etnisk nord-norsk musikk. Med dette som utgangspunkt har vi fått laget noen spennende arrangementer, sier han.

Av øvrige musikere som skal opptre under konserten, finner man Frode Nymo på saksofon, Tore Bruvoll på gitar, Christo Stangnes på kontrabass og Tobias Solheim-Nilsen på trommer.

Dirigent for kvelden er Bjørn Andor Drage.