Agnete Båtnes Braaten, også kjent som Ágy, har gjort braksuksess etter at hun ga ut sin første EP i fjor høst, og tittelsporet ”Arvedàvgi” ble, ikke lenge etterpå, listet på musikkanalen P3.

Videre har det gått slag i slag. I desember ble Ágy Ukas Urørt på samme kanal, og nå er hun altså en av ti finalister som kjemper om den gjeve tittelen Årets Urørt.

– Det er ufattelig stort, og viser jo at jeg gjør noe riktig, sier den 23 år gamle artisten fra Nordreisa.

Eneste fra nord

Ágy er eneste nominerte artist fra Nord-Norge, og hun håper hun har hele landsdelen når hun nå skal kjempe om en plass i finalen på Sentrum Scene. Hun ligger godt an i konkurransens første runde, der fem artister skal elimineres, men har på ingen måte tatt seieren på forskudd.

– Det er bare å henge i å stemme, helt fram til finalen, oppfordrer hun.

Suksessen hun har hatt det siste halvåret har hun enda ikke rukket å ta helt innover seg, og hun kan fortsatt ikke skjønne at det har gått så fort som det har gjort.

– Jeg hadde aldri sett for meg at dette skulle skje, og i alle fall ikke så tidlig i karrieren min. Når de ringte og sa jeg var blitt Ukas Urørt var det en seier i seg selv, så alt som skjer videre nå er bare en bonus, sier hun.

Nordreisa på kartet

Suksessen har også bidratt til å sette Nordreisa på kartet - bokstavelig talt.

– Da jeg var nede i Oslo måtte jeg forklare de andre hvor Nordreisa var, for de hadde ikke hørt om plassen. Da var det ikke annet å gjøre enn å dra fram kartet å peke, sier hun lattermildt.

Drømmen om å stå på Sentrum Scene kan nå bli realitet for den ”lille førkja fra Nordreisa”, som hun selv beskriver seg som. Det er imidlertid en tanke hun ikke tø r tenke helt ennå.

– Nei, jeg tør ikke tenke så langt. Nå tar jeg bare et steg av gangen og fokuserer på den første duellen. Uansett er profileringa rundt hele opplegget gull verdt, og jeg er utrolig takknemlig for at alt dette skjer med meg. Det er absolutt ikke noe man forventer.

Slik gir du din stemme til Àgy

Det er tre forskjellige måter du kan stemme på:

  • Du kan bruke #urørtagy på Facebook, Instagram eller Twitter.

  • Du kan gå inn på P3s hjemmesider. Hver peson kan stemme opptil fem ganger om dagen - hver dag.

  • Du kan gå inn på P3s facebookside, og like, dele og kommentere bildet av Àgy, og på den måten avgi tre stemmer.