Daglig leder Karin Olsen på rekefabrikken ønsker å gi barn og unge større kunnskaper om hva som lever i sjøen.

- Vi har lyst til å benytte anledningen når vi vet at det kommer mange mennesker i bygda. Vi åpner fabrikken på formiddagen lørdag 4. juni. Vi viser fram reker, skjell, tare, kråkeboller, kveite og hva vi måtte få opp fra havet, sier Olsen.

I beste fall blir også noen levende fisker å se på land. Rekepilling er aktuelt. Voksne får servert ulike rekeprodukter.

Får viktig innblikk

- Vi ønsker å vise at havet er viktig for oss som bor i distriktet. Barn og unge får innblikk i hva som rører seg under havoverflaten. For mange vil det være en opplevelse å kunne ta i en fisk.

Karin Olsen ønsker at barn får større bevissthet om at havet er viktig og inneholder mange forskjellige arter. Hun vil også fortelle hvilken betydning rekefiske har hatt for Lenangsøyra siden før krigen.

- Målgruppa er barn mellom 4-5 og 13-14 år. Jeg vil tro at opplegget blir interessant å følge også for voksne.

- Hvor aktiv er Lyngen Reker i forholdet til grunnskolen?

- Vi deltok på et tiltak på Eidebakken under Forskningsdagene i fjor høst. Vi har tidligere ikke tatt noen initiativ til å invitere skoleklasser hit. Dersom noen ønsker å komme, blir de tatt godt imot, forsikrer daglig leder Karin Olsen på Lyngen Reker AS.

Populære artister

For festivalsjef Frank Henriksen var det naturlig å takke ja til forespørselen fra rekefabrikken.

- Vårt gode forhold til Lyngen Reker har vært helt avgjørende for at vi i juni kan avvikle den femte Lyngen Rock & Reker. Vi får bruke både bygningen og området utendørs. Også tre andre grunneiere stiller sine areal til disposisjon.

- Hvordan går planleggingen?

- Vi er godt i rute.  Hovedutfordringen blir å få på plass 100 frivillige, sier Frank Henriksen.

Sondre Justad og Donkeyboy blir de største attraksjonene på scenen på Lenangøyra. Også ”Big Hand” Johansen og Cazadores vil trekke publikum til bygda.