I løpet av oppholdet skal koret blant annet ha gatekonserter, kirkekonsert og ikke minst delta i konkurranse.

- Repertoaret viser at Skjervøykoret er et allsidig kor som har mange stilarter, skriver leder i Skjervøykoret, Line N. Eliassen i en e-post.

Tidligere i år deltok koristene på en konkurranse i Bergen, og resultatet her var oppløftende.

Oppløftende var også gjennomføringen av konsertsamarbeidet "Vårmønstring", som fant sted på Skjervøy kulturhus for to uker siden.

Kulturlivet samlet

Konserten "Vårmønstring" var et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Skjervøykoret, Skjervreisa og Skjervøy kulturskole. Samlet sett var det over 100 aktører på scenen, og "stinn brakke".

Man må helt tilbake til 90-tallet for å finne en lignende musikkmønstring, der kulturlivet i kommunen i like stor grad står samlet og setter fokus på alt som finnes av talentspirer i kommunen.

Mange planer

Skjervøykoret er i vinden og i tillegg til korfestivalen i York, er det planlagt en rekke arrangementer i tiden fremover.

Allerede den 8. juni er koret igjen på hjemmebane, med formålet å gi folk i Nord-Troms den gode sommerfølelsen på Skjervøy kulturhus.

Kulturhuset er også arena når Maria Arredondo og Torstein Sødal sammen med Skjervøykoret skal holde konsert i oktober.

Skjervøykoret er også et selvskrevet innslag, når 2016 skal rundes av med tradisjonelle julekonserter både i Arnøyhamn- og Skjervøy kirke.

YORK-TUR: SKjervøykoret har tatt turen til York for å synge.