Barnas Røde Kors (BARK) arrangerte fra lørdag til søndag en innholdsrik og spennende leir for barn fra seks til tretten år.

Hele 39 barn og 13 voksne fra Nordreisa overnattet på Reisa Friluftssenter. BARK hadde invitert flere av barna fra Storslett Mottak med seg på leiren.

Rappellering fra berg

Aktivitetene som stod på planen var veldig spennende.

- De har laget gapahuk, rappellert ned en bergside, lekt ute i skogen og forsøkt en helt ny hinderløype, forteller leder for BARK Nordreisa, Kirsten Pedersen.

I fjor rappellerte BARK-barna over i ei elv og i år skulle de prøve seg ned en bergside inne i skogen.

- Barna vil ikke avslutte rapelleringen. De vil gjøre det igjen og igjen, ler Pedersen.

Selv om været ikke har vært på sitt beste i helgen, satte det ingen stopper for at alle koste seg.

- Vi hadde kjempeflaks med været og regnet stoppet oss ikke, legger Pedersen til.

Med bind for øyne

På søndagen skulle barna forsøke seg på den helt nye aktiviteten på Reisa Friluftssenter, nemlig en taubane. Karina Nordberg er daglig leder på Reisa Friluftssenter og ansvarlig for aktivitene sammen leirskolelæreren Trond Sandelin. Tidligere i år hospiterte hun hos en leirskole i ved innsjøen Windermere i Nord-England.

- Der hadde de noe som dem kalte "night line", og vi har laget vår egen versjon av dette. Det går ut på at vi har satt opp bane med tau. Og med bind for øyne, må barna føle seg frem med en hånd på tauet. De møter på ulike hindringer på veien som de må løse.

Nordberg forteller at banen er laget med det mål om at barna skal utfordre sansene sine og samarbeide med hverandre.

- Dette gjør at barna blir gode til å samarbeide og forstreker de andre sansene, når man ikke kan bruke synet. Dette er noe alle kan gjennomføre og oppleve mestringsfølelse av. BARK-barna blir de første som får prøve denne!

Og dette ble en suksess.

- Dette var veldig spennende for barna. Noen synes det å ikke kunne se var veldig vanskelig, og lederen av gruppa måtte fortelle de andre hva de skulle gjøre.

Håper på gjentakelse

Pedersen er utrolig takknemlig for at de har kunnet gjennomført leiren med en slik suksess. Hun er takknemlig for hjelpen BARK har fått både fra UDI, Ymber, Lerøy og friluftssenteret som har stilt som gode verter.

- Det siste barna sa til meg før vi pakket sammen, var at de var så fornøyde og at dette måtte vi gjøre igjen neste år, avslutter Pedersen.

Daglig leder ved Reisa Friluftssenter, Karina Nordberg, hadde forberedt noen svært spennende aktiviteter for barna. Foto: Siri Bergset Elvestad