Prisen gis til en lokal forening, gruppe eller en initiativrik person, som har gjort en stor innsats for samfunnet rundt seg. Målet er å sette fokus på arbeidet noen mennesker legger ned for andre, men også å skape frivillig innsats og fremme organisasjonene de nominerte tilhører, opplyser Frivillighet Norge i en pressemelding.

Les også: Merete er A-lagets store bakedronning

Vinneren får 50 000 kroner fra Norsk Tipping. Gaven kan brukes på et ideelt formål eller aktivitet.

– Frivillighet Norge deler ut Frivillighetsprisen for å gi frivilligheten et ansikt. Dette er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Frivillighet Norges generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Prispenger lesbiske og homofile

I 2015 gikk prisen til Aasmund Robert Vik for 48 år med frivillig innsats for lesbiske og homofiles rettigheter.

– Frivillighetsprisen var en bekreftelse på at det var vel verdt å investere så mye tid og krefter gjennom 48 år i saker jeg tror på. I etterkant har jeg fått tilbakemeldinger fra mange enkeltmennesker om at min kamp har vært til hjelp for dem i en vanskelig situasjon. Dette er inspirasjon til å stå på videre, sier Aasmund Robert Vik.

– Vi har kommet en lang vei, men fortidens urettferdighet henger fortsatt igjen hos mange lesbiske og homofile eldre. Det er derfor behov for et trygt møtested for denne gruppen, et tilbud som eldresentrene ikke kan tilby per i dag. Det er mange der ute som sitter i ensomhet. Disse 50 000 kronene skal brukes til å etablere Norges første dagtilbud for eldre lesbiske og homofile i samarbeid med Kirkens Bymisjon i Oslo, sier en engasjert Vik.

Send inn din nominasjon

Hvem har gjort en ekstra innsats i ditt lokalmiljø?

Send ditt forslag til Frivillighet Norge før 1. september.

Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge i samarbeid med Norsk Tipping.