I forbindelse med Paaskiviikko var Nord-Troms museums "Rallar og bus" på scenen fredag kveld i Halti. Musikkfortellingen som Nord-Troms museum selv står for, trakk fulle hus på Storslett i går.

- Ja, jeg må si at det gikk strålende. Salen var fullsatt og jeg tror folk koste seg masse. Det var i alle fall stor applaus etterpå, sier fagkonservator Lise Brekmoe ved museet.

Livet i gruvene

Brekmoe var blant de som omtrådte i stykket, som er en musikkfortelling om de gamle gruvesamfunnene i Nord-Troms på slutten av 1800-tallet.

Siden midten av februar har man jobbet med manus.

- Så hadde vi en øvingshelg 17. mai-helga og så har vi brukt kveldene i det siste til å øve. Vi har prøvd å formidle historien på en korrekt måte og videreformidle hvordan livet var i gruvene. Det er nok mange som ikke vet noe hvordan det var, sier Brekmo.

Stolt av alle

Rallarkoret, som består av syv sangere fra regionen, har også vært viktig.

- De er satt sammen for anledningen og det har gått over all forventning både for koret og for skuespillerne - som alle jo er amatører. Jeg er veldig stolt over alle sammen, sier Brekmoe, som understreker at musikerne i stykket er profesjonelle.

Etter forestillingen på Halti skal Nord-Troms musuem ut på turneen med gruveforestillingen.

- Ja, det blir turné til høsten i Nord-Troms. Det har gitt mersmak. Det er artig at folk har stilt opp, sier Brekmoe.

TURNÉ NESTE: Forestillingen "Rallar og bus" gikk for full Halti-sal fredag. Til høsten blir det turné. Foto: Nord-Troms museum