Torsdag ettermiddag var det slutt både for skoleåret og nitten års drift av privatskolen. For åtte avgangselever starter snart en helt ny epoke i livet.

- Vi er heldige som har gått ti år på verdens mest inkluderende skole, sier Eline.

- Vi har godt miljø og alle bryr seg om hverandre. Jeg kunne ikle tenkt meg å gå på en annen barne- og ungdomsskole, forteller Fredrik.

Begge avgangselevene er takknemlige for å ha fullført ti år på skolen i hjembygda.

Spennende

Utdeling av vitnemålet var kveldens høydepunkt. Både Eline og Fredrik smilte tilfreds etter å ha studert talene.

- Som forventet, sier Fredrik.

- Jeg er positivt overrasket over mattekarakteren. Totalt sett er vitnemålet litt bedre enn hva jeg håpet på, røper Eline.

Begge begynner til høsten på videregående i byen. Eline i Tromsdalen og Fredrik på Kongsbakken.

- Jeg skrur ikke opp forventningene. Mest spennende blir det å møte nye folk, forteller Fredrik Nilsen, og Eline Johansen nikker samtykkende.

Dagpendlet

Rektor John-Terje Sørensen har i tretten år vært skolens rektor. Han har som regel fire dager i hver arbeidsuke pendlet fra Lyngseidet til skolen, en strekning på 64 km.

- Skolen har flinke avgangselever. De scoret høyt, ikke minst på muntlig eksamen, sier Sørensen.

Skolen har i sitt siste skoleår 20 elever. Neste skoleår ville det blitt bare tolv. Ledelsen bestemte allerede for to år siden at de ville bli slutt sommeren 2016. Det var ikke grunnlag til å fortsette. Elevene overføres til Lenangen barne- og ungdomsskole.

Litt vemodig

For styreleder Vegar Jørgensen var siste dag for Straumen skole litt vemodig. Samtidig var han stolt og glad at skolen gjennom nitten år har vært godt. På det meste var det rundt 45 elever.

- Skolen ble etablert fordi mange foreldre reagerte på kjøreavstanden på inntil 25 km til skolen i Sør-Lenangen. Privatskolen har hatt stor betydning både for barn og voksne i bygda, sier Vegar Jørgensen.

Styret vil forsøke å selge skolebygget.