Kirka var fylt til trengsel og de flotte musikalske opplevelsene gjorde at alle gikk fornøyd heim – og med den rette julestemningen.

Koret åpnet med en vuggesang til jul med Monica S. Larsens flotte soliststemme og Skjervøys nye musiker i kulturskolen Kjetil Nilsen på altsax. Det skulle vise seg at han behersket altsaxen på en følsom, overbevisende måte gjennom hele konserten!

Imponerende

«Mitt hjerte alltid vanker» er en vinner i alle kirkekonserter og denne var intet unntak. Dette arrangementet av Sigvald Tveit - med et snev av folketone - ble fremført med imponerende renhet! Korets altsanger, Silja Karlsen, viste at hun også kan synge reint og vakkert i høye register. Hun behersker tydelig vis alt.

Hekla Stålstrenga og «vise ved vintersolhverv» kjenner de fleste, men solist Mailen Pedersen sammen med «krydder»fiolin og «krydder»gitar kommer neimen ikke langt etter.

«Stille natt» i et arrangement av Andor Drage imponerte stort. At solist Karin Meilandstind igjen viser sin flotte sopran var ikke så uventet men at koret skulle gjøre dette forholdsvis teknisk vanskelige arrangementet så reint og presist var jammen et høydepunkt.

Vi kjenner vel alle uttrykket, «Å hoppe etter Wirkola» - og å hoppe etter 60-års jubilant Kari Bremnes var modig gjort av Ida Vibeke Lund som kom fint ifra solistjobben.

Dermed var vi kommet til det nok mange venta på: «Nordnorsk julesalme» av Trygve Hoff. Hva skal man si om denne sangen? Ingen over – ingen ved siden?Her fremstod solist Einar Edvardsens overbevisende bass-stemme og Ole Bithammer på trekkspill som bærende krefter. Denne låta ville ikke vært det samme uten trekkspill.

Gratulerer

Et fint innslag i konserten med solist Trond Aardal var «Himmel på jord» av Amund Enger – flott akkompagnert av Kenneth Johansen på gitar.

Den siste av kveldens solister – Kjetil Nielsen Skog – skuffer aldri. Korets rutinerte bass-sanger leverte en flott tolkning av «O helga natt» akkompagnert av Skjervøy kirkes meget dyktige kantor Irina Girunyan. Hun viste seg også å beherske den krevende harpe/pianostemmen i «Angels Carol som koret avsluttet med.

I det hele tatt bør det nevnes at denne gangen fikk vi en virkelig kvalitetskonsert bl.a. på grunn av de dyktige musikerne som akkompagnerte koret på de fleste sangene. I tillegg til Irina, Kenneth, Kjetil, Ole - også Skjervøys kulturskole/kulturhus leder Elena Yakoleva på fiolin som jeg tør påstå er en musiker i verdensklasse med mange talenter!

Og sist men ikke minst, gratulerer til korets nye dirigent Elisabeth Opaas for sikker musikalsk ledelse og god konferansier!

Konserten ble så avslutta med «deilig er jorden» med kor og menighet – hvor deilig jorda er skal være usagt men konserten var hvertfall deilig. God jul!