Fredag kveld stilte hele 27 forventningsfulle deltakere opp til jubileumshelg på ærverdige Solhov på Lyngseidet. Arrangementet markerte 55 år siden 1961/62-kullet gikk ut av Solhov ungdomsskole.

Det ble et gledelig gjensyn etter svært mange år.  Gjengen var sist samlet til 25-årsjubileum i 1987, men mange hadde ikke sett hverandre siden de gikk ut av skolen i 1962.

Kom fra hele landet

Deltakerne kom fra hele landet, helt fra Bugøynes i nord, til Vikersund, Oslo og Råholt i sør. Også daværende lærer Gunhild Martinussen deltok på festen på lørdagen, til stor glede for sine elever.

I tillegg til mimring og gjenoppfrisking av gamle minner ble det arrangert guidet tur til skihytta og omvisning på Aurora Spirit i Årøybukt.

Humøret var på topp gjennom hele helga, og det var stor stemning for å arrangere nytt treff om fem år.

De to initiativtakerne, Eva Markussen og Sonja Nilssen Nerberg, var imponert over den gode responsen fra sine tidligere medelever.

Pratet i mange år

Sitat fra Sonja Nerberg:

- Dette er noe vi har gått og snakket om i mange, mange år. Vi begynte først til 50-årsjubileet, men det var vanskelig å få til mens jeg var i full jobb så det strandet den gangen. Så tok vi opp tråden når det nå nærmet seg 55- årsjubileum, sier Sonja Nerberg.

- Vi er strålende fornøyd og glad for å endelig få det til. Men det viktigste er at alle deltakerne er fornøyde. Da er målet nådd, fortsetter hun.

Merker samholdet

- Å merke at samholdet er akkurat som før, etter alle disse årene. Det syns jeg har vært det fineste med hele helga. Alle er oppriktig glad for å treffes igjen, sier Eva Markussen