– Det er utrolig kult å kunne by på en hiphop-kveld med to urfolksartister i samarbeid med fantastiske TIFF. For alle som vil ta en pause fra kinosalen er dette en gylden mulighet til å kjenne på urfolkspulsen i arktisk, forteller festivalleder for Riddu Riđđu festivalen, Karoline Trollvik i en pressemelding.

I samarbeid med Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) arrangerer Riddu Riđđu gratis konsert på Studenthuset Driv i Tromsø i kveld. Og det er hiphop fra det sirkumpolare området som står på menyen, fra bestillingsverket "Circumpolar Hip Hop Collab".

Her vil noen av de som skal delta i Riddus bestillingsverk for sommeren opptre; den grønlandske DJ-en og musikkprodusenten Uyarakq sammen med den finsk-samiske rapperen Ailu Valle. Uyarakq vil i tillegg snurre plater etter konserten.

– I fjor ble det fullt på vårt arrangement under filmfestivalen. Så vær tidlig ute! oppfordrer festivallederen.

Under årets TIFF kan publikum dessuten få med seg den prisbelønnede kortfilmen Morit Elena Morit! (Våkne, Elena, våkne!) som er plukket ut til Film fra Nord programmet. Filmskaperene er Riddu Sessions deltakerne Inga-Wiktoria Påve og Anders Sunna. Denne filmen hadde premiere under fjorårets Riddu Riđđu festival.

Den finsk-samiske rapperen Ailu Valle skal opptre på konsert i kveld i regi TIFF-festivalen. Han skal også spille under årets Riddu festival. Foto: Pressefoto