Sommersuksessen "Dragetreneren 2" åpner showet førstkommende søndag, tett etterfulgt av den norske bilfilmen og kassasuksessen "Børning" - en film som bare etter første uka hadde solgt 136.000 kinobilletter.

- Den hadde fantastiske tall allerede åpningshelga og ligger for øyeblikket på første plass på kinotoppen, sier kinosjef Herdis Lindbom.

Andre filmer som er satt opp de kommende ukene, er animasjonsfilmen og oppfølgeren "Fly 2", samt actionfilmen "The Expendables 3" med et stjernelag av actionhelter fra 80- og 90-tallet.

- Vi kommer til å ha samme opplegg med visninger søndag og onsdag foreløpig, sier Lindbom.

I september har tre filmer premiere på Storslett. Science-fiction filmen "The Maze Runner" skulle falle i smak for alle som likte "The Hunger Games" og "Divergent".

I tillegg vises filmatiseringen av romanen "Beatles", skrevet av Lars Saabye Christensen.

Premiere er det også på den nye filmen om Kaptein Sabeltann og hans jakt på skatten i Lama Rama.

Sist men ikke minst vil dramafilmen "Frøken Julie", regissert av Liv Ullmann slippe til - den første filmen hun har regissert på 14 år.

Gode tall

Dette er aller siste sesong det kommer til å bli vist film i de gamle lokalene før kinoen flyttes til Halti II neste år.

Tallene viser at film er mest populært på kino.

- I første halvår 2014, ser man at den utviklingen som har vært etter at vi fikk digital kino fortsetter. Flere og flere går på kino i Nordreisa, sier Lindbom.

Sammenlignet med fjoråret og samme periode, har besøkstallet det første halvåret økt med 35 prosent.

I likhet med Skjervøy kino har også Nordreisa kino stengte dører på sommeren.

- Når det er godvær og varme sommerkvelder er det vanskeligere å trekke folk inn i kinoen og mørket, sier Lindbom.

- Men nå når skolene har startet opp igjen og vi er tilbake til hverdagen, ønsker vi å fortsette med å tilby gode filmer og god kino til både store og små, fortsetter hun.

Kom med ønsker

Kinosjefen forteller at du også kan være med å påvirke kinoprogrammet.

- Vi er fremdeles åpen for filmønsker, og jeg oppfordrer folk til å ta kontakt både på telefon eller Facebook, sier Lindbom.

Litt av målsetningen til kinoen er å ivareta bredden i det folk ønsker å oppleve på kinolerettet - ikke nødvendigvis bare jage de mest innlysende publikumssuksessene.

Kinosjef Herdis Lindbom i Nordreisa. Foto: Thomas Wahlgren