Søndag skjøt Elin Marita Hansen en elgokse med ni tagger i Vaddas i Oksfjord. Opplevelsen var så sterk at det fortsatt bruser i blodårene til 37 åringen.

– Jeg lander nok ikke med det første etter den fantastiske opplevelsen, ler Elin Marita mens hun jobber med å flå elgoksen sammen med teamet sitt.

Det 250 kilo tunge dyret byr på mye arbeid før kjøttet kan deles på de seks jegerne i jaktlaget. For 12 år siden skjøt hun sin første, elg bare 25 år gammel. Den gang var det en okse med ti tagger, felt i Reisadalen. Trofeet henger på hedersplassen i stua. I 2006 skjøt hun en kalv.

Elg i sikte

Det var perfekte jaktforhold på søndag. Godt vær og nydelig jaktterreng.

– Jeg hadde stått flere timer på post og hadde etter hvert fått et påtrengende behov for å gå på do, men jeg turte rett og slett ikke, ler Elin Marita som er leder for jaktlaget.

Av erfaring vet hun at det lønner seg å stå på sin post, det gjorde det også denne dagen. Plutselig ser hun en elg oppe i fjellet. Via jaktradioen får hun kontakt med Torstein Jensen. Like plutselig blir hun fri for strøm og må forlate posten sin for å hente nye batterier.

Skjelven

I mellomtiden forsvinner elgen ned i et bekkefar.

– Du verden så nervepirrende. Jeg var sikker på at den gikk direkte mot posten til Torstein Jensen, forteller Elin Marita med stor innlevelse.

I mellomtiden har bror, Arnolf Hansen,  fått øye på ei ku i samme område. Jaktlaget driver elgene mot posten til Elin Marita som har sittet alene hele dagen.

– Via jaktradioen visste jeg at dyrene var på tur mot meg, men forventet at de skulle dukke opp fra et annet hold. Plutselig og bare 50 meter foran og under meg, står en vakker stor okse. Sinnsykt skjelven klarer jeg å roe meg ned. Jeg får lagt meg godt til rette på en stor stein. Det var rett og slett en fantastisk flott situasjon med massevis av adrenalin kokende i kroppen. Skuddet gikk, elgen stoppa og etter et skudd til datt han, smiler den stolte elgjegeren.

Stolt

Mamma Lillian Hansen, er også stolt av yngstejenta si. Av seks barn er tre elgjegere. Barnebarnet  Jostein Mathisen er også på jaktlaget, han skjøt en halvannet åring i forrige uke.

Da nyheten kom at dattera hadde skutt elg, startet Lillian dagen med å bake gammeldagslefse til jaktlagets kaffepause. Storebror Arnold Hansen som var gjestejeger synes Elin Marita taklet situasjonen flott.

– Alle som opplever slike jaktsituasjoner får adrenalin. Da hun skjøt ble jaktradioen min tom for strøm,  det var noen nervepirrende minutter, ler Arnold.

Han synes jaktterrenget i Vaddas er flott.

– Terrenget er flott, men tungt. Det skal kjennes at man er på jakt. Området hadde bra med elg og våre tre jakthunder hadde los hver dag. Elin Marita fikk oksen, Jostein Mathisen fikk en halvannet åring og Tore Bilto felte kalven. Det har vært en vellykket jakt, konstaterer Arnold.

HEISES MED TALJE: Torstein Jensen justerer høyden på talja. Foto: Wenche Offerdal
MYE JOBB: Når elgen er skutt og fraktet ut av jaktterrenget gjenstår mye arbeid. Her forberedes elgen til å henges opp i et tre. Foto: Wenche Offerdal
OKSEN BLE FELT: -Via jaktradioen visste jeg at dyrene var på tur mot meg, men forventet at de skulle dukke opp fra et annet hold. Plutselig og bare 50 meter foran og under meg, står en vakker stor okse. Fantastisk opplevelse, sier Elin Marita Hansen som stolt viser frem oksen i Vadda. Foto: Privat