Høstfesten blir arrangert hvert år i oktober hos alle 4H-klubber. Festen er til for at alle medlemmer skal få vise fram hva deres årsprosjekt i klubben har vært.

På Rotsundelv Samfunnshus var det høstfest sist lørdag. Rundt 120 mennesker var da samlet.

– Jeg er spesielt fornøyd med underholdningen i år. Det var også mange folk innom. Vi fylte hele salen på samfunnshuset, sier leder i Reinrosa 4H, Kima Olsen (14), fornøyd.

Aspirantleder

Hun forteller at alle oppgavene som ble stilt ut ble godkjent av to fra fylkesstyret, Marianne Hjerpset og Astrid Einevoll.

Olsen har vært me i 4H-klubben i fem år. Hennes prosjekt i år var å være aspirantleder for de nyankomne. Da har hun blant annet hjulpet de med deres prosjekt.

Men da kan du jo ganske mye forskjellig?

– Hehe. Jeg har lært mye i løpet av dette året. Noen har jo oppgave som består i husdyrhold, noen har hatt baking mens andre har hatt for eksempel friluftsliv, sier hun.

– Fulle av energi

I tillegg til at alle prosjekter ble stilt ut lørdag, hadde også 4H-klubben stelt i stand underholdning.

Det var sketsjer om blant annet værdamer og deltakere på Norske Talenter.

Underholdningen ble avsluttet med sangen ”Har du Fyr”, sunget av Kima Olsen med Werner Hansen på gitar og resten av 4H-klubben som korister.

14-årige Olsen sier hun definitivt skal fortsette i 4H.

– Det er så trivelig å være med andre ungdommer og unge på fritida. Vi trives godt ilag. Alle sammen er kjempekreative og aktive. Fulle av energi, sier hun.

Stolt av ungene

En annen som er fornøyd med kvelden og Rotsundelvs 4H-klubb er hovedansvarlig for klubben, Mari Kiil.

– Jeg er så stolt over dem at du aner ikke. Også er det så artig at hele bygda stiller opp straks vi arrangerer noe. På St.hans Aften var vi også over 100 stykker. Jeg tror bygda virkelig setter pris på ungene, sier hun.

Hun tror mange nyoppstartede klubber har problemer med rekrutteringen. Reinrosa 4H er derimot blant de største klubbene i Troms.

– Her går ungene bare og venter  på at de blir gamle nok så de kan starte. Og de som ble ferdige i 4H dette året gir inntrykk av at de blir å savne oss, sier hun.

Penger 4H-klubben får inn forteller Kiil går til å betale for kurs og leirer som ungene deltar på. Klubben har også kjøpt Reinrosa-gensere til alle medlemmer.

SELFIE: Beate og Adrian gjennomfører sketsjen ”Selfie”.
MERKE: På lørdag fikk alle aspiranter tildelt aspirantmerker for vel gjennomført første år i en 4H-klubb.