Kåfjordbandet Violet Road har hatt et fantastisk år med et høyt tempo. Fra plateutgivelse i april til konsertsommer, høstturné og TV-aksjonen.

– Vi har merket forskjell på hvor kjent bandet er bare i 2014. Jo lenger ut i året vi kom, jo mer rundt oss ble det, sier Håkon Rundberg (45).

– Gjennombruddet

Både han og broren, Halvard Rundberg (32) betrakter 2014 som bandets store gjennombrudd.

– Det var vanskelig å se når man var midt oppe i det. Men vi ser det nå på interessen, tilbakemeldinger fra bransjen og publikum og på hvordan man føler det selv, forklarer Halvard.

Håkon forteller at de har jobbet mye selv for å komme dit de er nå.

– Det tar tid å slå igjennom på den måten som vi har gjort. Vi har egentlig bare spilt mye, og jobbet oss sakte men sikkert oppover. Og når det først går bra på de større stedene, går det bra overalt.

45-åringen beskriver en nesten euforisk lykkefølelse rundt det å komme så langt.

– Det å spille musikk og holde på med dette er noe av det viktigste for oss alle sammen. Møtet med andre mennesker som brenner for det samme er høydepunktet hver gang og gir oss den store følelsen, sier han.

Være seg selv

Bandmedlemmene har alle hatt en god ferie i desember, og er nå tilbake i eget studio i Tromsø. Her jobber de med neste album som de satser på å gi ut i år.

Håkon Rundberg sier det er god stemning i det som er den kreative prossessen.

– Her er det ikke lov å si nei til noe, og vi prøver ut nye, ofte ville ting der mye ikke slipper gjennom, ler han.

Når det gjelder neste plateutgivelse er en ting i alle fall sikkert: det blir ikke mindre koring.

– Vi gjør de tingene vi kan og vi har vår signatur. Men bandet er i utvikling, og det er alltids nye ting man også har lyst å teste ut. Det er egentlig umulig å si allerede nå hvordan plata blir.

Givende TV-aksjon

For Halvard er det et minne som har brent seg spesielt godt fast i 2014.

– Å være med under årets TV-aksjon var ganske rått. Det var gøy å se engasjementet som vi var med på å skape både lokalt i Kåfjord, men også nasjonalt og på Marienlyst. For meg var det veldig givende å komme nært innpå det, sier han.

Håkon kaller det dårlig gjort å skulle velge ut noe som årets høydepunkt. Han forteller likevel om noen hektiske 36 timer i august med fire jobber i tre fylker.

– Vi hadde vært å spilt på Hovden og tok nightliner til Oslo. Herifra landa vi i Bodø for å spille i parken og det var strålende vær. Stemningen var vanvittig og det var helt sykt med folk. Etter dette dro vi videre med helikopter til Tromsø for å spille på Polaria Music Fest. På kvelden spilte vi på et event for et firma. På toppen av det hele fikk vi to seksere for konserten i Bodø. Du følte deg virkelig på toppen av verden, mimrer han.

Året som har gått har vært deres store gjennombrudd. – Det føles helt naturlig, og er helt fantastisk, ler Halvard Rundberg om det å bli kjent. Her fra Trollvik Skole hvor bandet opptrådte under årets TV-aksjon. Foto: Isabell Haug