Da Mollis-koret startet opp på 70-tallet var Jostein Fagertun dirigent.

- Det var øvinger på samfunnshuset på Storslett da. Vi var vel 30 personer da vi startet og så kom det flere til etterhvert, sier Nilsen.

Per dags dato er det fortsatt fire av de originale medlemmene som synger i koret. Nilsen og den første dirigenten er to av dem.

- En artig tid

Mollis har hatt mange store og varierte prosjekter der de har samarbeidet med ulike musikere, kor og orkestre. Faures Requiem, Michael Jackson, Simon & Garfunkel og Bellman, samt utallige julekonsert i Nordreisa kirke er bare et knipe av hva Mollis-koret har jobbet med siden de startet opp.

Nilsen sier mange av prosjektene har hatt innslag av skuespill, men at sangen alltid har vært en bærebjelke for det hele.

- Det har vært en veldig artig tid, sier han.

Han trekker fram Theodorakis-prosjektet de gjorde i 1984 som et av de mest minnerike prosjektene. Leder i koret Trond Ivar Heidenberg sier Theodorakis er et av de mest omtalt prosjektene innad i koret.

- Når det er snakk om tidligere prosjekter er det Theodorakis-konserten som blir trukket fram. Det er den jeg har hørt snakk om flest ganger, sier han

Heidenberg har vært en del av Mollis de fire siste årene. Han sier han ikke kunne fått en bedre start med koret. Det første prosjektet han var med på var Fauré – Requiem i 2011.

- Jeg var ganske spent og usikker på om dette var noe for meg. Vi opptrådte i Ishavskatedralen med det prosjektet og etter det var jeg helt i ekstase. Det var en skikkelig pangstart, sier Heidenberg.

Sterkt sosialt

Noe av det essensielle i koret er fellesskapet.

- Vi står veldig sterkt sosialt. Jeg har en opplevelse av at det er mye glede i koret. Jeg gleder meg alltid til korøving, sier Nilsen.

Han roser også koret for den tilhørigheten som følger med.

- Det er trivelig og sosialt. Som nyinnflytter får du et fantastisk nettverk samtidig som du får gjort noe du er interessert i, sier Heidenberg.

Høsten 2015 skal koret holde jubileumskonsert. I tillegg til nye sanger satser de på å få med innslag fra tidligere prosjekter.

- Vi tenker å invitere tidligere dirigenter. Det hadde vært veldig flott om de kunne blitt med og dirigert innslag fra deres tid med koret, sier Heidenberg.

Siden høsten 2009 har Audun Skog fra Skjervøy vært dirigent for koret.

Mollis-koret er en viktig kulturinstitusjon og merkevare for Nordreisa kommune, akkurat som Mollis-fossen.

- Det sies Mollis-fossen er litt stille på høst og vinteren hører man ikke så mye fra oss, men på våren og sommeren da braker det løs, sier Nilsen.

Inge Nilsen (venstre) har vært med siden korets oppstart i 1975. Trond Ivar Heidenberg har sunget i koret de siste fire årene. Foto: Johanne P. Elvestad