Fredag sto lyngenjenta Linn-Maria Hansen Holst på scenen i Finnsnes Kulturhus. Scenen er velkjent, men da i UKM-sammenheng. Denne gang var hun der for å vise seg fram som nominert til Drømmestipendet.

Les mer om Drømmestipendet her!

Nyinnspilling

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Ungdom blir nominert til å motta 10.000,- kroner, og så trekkes det ut vinnere etter framvisninger og juryarbeid.

– Jeg var nominert i fjor også, men denne gangen er jeg bedre forberedt, smiler 16-åringen, som til daglig er elev i 10. klasse ved Eidebakken Ungdomsskole.

- Jeg laga en skikkelig innspilling der jeg spilte flere instrumenter.

Se billedserie fra UKM Finnsnes

I tillegg til sang, trakterer Linn-Maria også saksofon, piano og gitar,

- Om jeg vinner, tror jeg det blir ny gitar med innebygde mikrofoner. Eller sangpedagog-timer. Det blir i alle fall ikke noe tull, flirer hun.

Velkjent

Linn-Maria Hansen Holst er glad de fikk bruke UKM-scenen for å vise seg fram på. Det er en scene hun er velkjent med.

- Det er syvende gangen jeg er med hit til Finnsnes. Det er som julaften for meg. Det er ei helg jeg gleder meg til hele året. Her møter man igjen venner, blir kjent med nye og blir inspirert til å holde på med musikk.

Se bilder fra UKM Lyngen her

Og i år tok hun og noen flere ungdommer tak i UKM hjemme i Lyngen.

- Vi dro på roadtrip og verva folk til å bli med. Vi tok tak selv, smiler hun.

Enda mer musikk

Linn-Maria Holst Hansen tror det er veien for  gjøre UKM stor.

- Da skaper man engasjement. Vi må selvsagt han noen voksne på laget, men vi gjorde det aller meste selv, og det funka fint.

Når grunnskolen er over, håper hun det skal bli enda mer musikk.

- Jeg har søkt på musikklinja ved Kongsbakken Videregående Skole i Tromsø. Målet er masse mer musikk.

SANGFUGL: I tillegg til å synge, spiller 16-åringen fra Lyngseidet også saksofon, gitar og piano. Her fra framføringa av "Songbird" under fredagens mønstring. Foto: Kjetil Nielsen Skog