Til jul i år fikk 15-åringen en gave hun ble veldig glad for. Nå viser det seg at hun kanskje ikke kan benytte seg av gaven allikevel.

- Det var en tur til Oslo og en konsertbillett for å se gutta i bandet One Direction. Jeg hadde gledet meg veldig til dette, men nå får jeg vel selge billetten, sier Anna Elisa Henriksen.

Reiser til Trondheim

Bakgrunnen for Henriksens dilemma, er at det søndag ble klart at hun var en av de få heldige som skal få reise til Trondheim med sitt kunstbidrag i UKM. Dessverre for Henriksen faller konserten med One Direction faller på samme helg som landsmønstringa i Trondheim.

Den unge jenta fra Reisadalen har fan av bandet i noen år, men er ikke i tvil om hva hun vil gjøre.

- Da jeg oppdaget arrangementene var samtidig ble jeg litt skuffet og tenkte «filleren», men selvfølgelig kommer jeg til å reise til Trondheim og jeg gleder meg, sier Henriksen.

Inspirert av lokal kunstner

Da navnet hennes ble ropt opp begynte hun å gråte av glede. Det er ikke første gang hun deltar på UKM med et kunstbidrag, hun har tidligere stilt med andre malerier, keramikk og håndarbeid.

- Jeg liker å skape ting med hendene mine og synes kunst er spennende, sier Henriksen.

Bildet malte Henriksen i forbindelse med en oppgave på skolen om samtidskunst.

- Jeg ble inspirert av bildene til Johanne Marie Hansen-Krone og valgte å kalle bildet mitt «Livets spiral». Jeg tror at tittelen kan åpne for ulike tolkninger av bildet, forteller Henriksen.

Masse fint å se

Om helga på Finnsnes og UKM sin fylkesmønstring har Henriksen kun positive ting å si.

- Det har vært så masse fint å se på. Både av sceneshowene og de andre kunstverkene. Jeg har blitt kjent med mange andre som liker å holde på med det samme som meg, forteller 15-åringen.

Anna Henriksen går i 9.klasse på Storslett Barne- og ungdomsskole. Til vanlig spiller hun håndball for Nordreisa og liker å være på tur på fjellet.