KOMMER: Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, som begge har kvenske røtter fra Finnmark, skal i tur og orden besøke Kåfjord, Lyngen, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. (Foto: Pressefoto)

KOMMER: Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, som begge har kvenske røtter fra Finnmark, skal i tur og orden besøke Kåfjord, Lyngen, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. Foto: Pressefoto

Nye artister klare for Paaskiviikko.

Beddari Nilsen er blant de mange som skal underholde.

Onsdag ble det kjent at Tuli Palo kommer til Paaskiviikko i juni. Nå har Pål Vegard Eriksen enda et par klar.

LES OGSÅ: Tuli Palo til Paaski

Musikerparet Beddari Nilsen og den anerkjente historikeren Arvid Petterson gjester Nord-Troms i anledning festivalen.

Gullmedaljør

Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, som begge har kvenske røtter fra Finnmark, skal i tur og orden besøke Kåfjord, Lyngen, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen, der de blant annet skal presentere kvensk og finsk musikktradisjon fra Nord-Norge fra 1700-tallet og fram til moderne tid.

Arvid Petterson fra Brennelv i Porsanger, som i 2012 ble tildelt Det Kongelige Videnskabers Selskabs minnesmedalje i gull for sin evne til å formidle glemt historie og kulturhistorie, skal turnere med kåseriet "Veier i kvensk historie" og besøker både Lyngen, Kåfjord, Storfjord og Skjervøy.

Slektsforskning

Under Paaskiviikko blir det også et tre dagers begynnerkurs i kvensk i Kvænangen og et innføringskurs i slektsforskning i Lyngen over to kvelder.

På lørdag 13. juni vil store deler av programmet finne sted på Halti. Her vil det blant annet bli mulighet til å oppleve Nordreisas nye kulturscene og få et innblikk i det nye Halti-bygget. Kveldsarrangementene på fredag og lørdag, med konsert og forestilling, vil finne sted på Bios.

Tradisjon tro blir det kvensk Gudstjeneste på Bergmo kapell på søndagen, etterfulgt familiedag på Tørfoss Kvengård, melder Eriksen.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Kåfjordfotograf vant nok en internasjonal pris

Gjert Rognli vant prisen i kategorien Nudes/Naken for fotografiet «Hearrá, njieja voulás-Lord, come down».

Duolva Duottar kommer til Riddu

Duolva Duottar avslutter årets Riddu Riđđu.

NYTT PÅ NRK TIL HØSTEN:

Skal fylle TV-ruta med mer skam

Skam over en kropp som ikke ligner idealene og over å være homofil: Det har blitt til to nye serier NRK skal sende til høsten.

Skal vise fram sine veterankjøretøy

Til helga arrangerer NordTroms MotorHistoriske veterankjøretøytreff i Nordreisa.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis