Ungdomsstaben som har fått navnet "Riddu Riđđu bargi nuorat" deltar i oppkjøringen til festivalen ved å være med på dugnader hvor de klipper gress, snekrer, lager markedsføringsmateriell og reier senger til gjester og artister.

- Vi er utrolig glade for dette, dette er fremtidens festivalarrangører. Ungdommens medvirkning er med på å forme våre framtidige festivaler, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Fint samhold

I tilknytning til selve festivaluka kommer ungdommene til å få tildelt ulike arbeidsområder som artistkafé, backstage, opprigg, vertskap, presse, teknisk tilrettelegging, info og salg.

Dette er arbeidsoppgaver som ungdommene selv er med på å ønske seg før festivalen starter.

- Samholdet mellom alle er veldig fint, jeg liker hvordan alle samarbeider om at Riddu Riđđu skal bli like fint hver gang, sier Olivia Fossli (14), én av ungdommene som er med i ungdomsstaben.

Mange muligheter

Et av ønskene til festivalen, er at ungdom ved å være med i Riddu Riđđu bargi nuorat, skal oppnå arrangørkompetanse innen festivaldrift.

- Vi ønsker å ha aktivitet gjennom hele året, med turer, kurs eller filmkvelder. Riddu Riđđu bargi nuorat skal være et rusfritt tilbud hvor målet er å styrke samhold mellom ungdom og bidra til økt bevissthet om egen kulturbakgrunn og identitet. Riddu Riđđu skal være en arena hvor ungdom skal bli kjent med andre urfolks kulturer og tradisjoner. Samtidig ønsker vi å synliggjøre at Kåfjord er et bra sted og at det finnes mange muligheter her. Vi vil være med på å skape bolyst, forteller festivalsjef Karoline Trollvik.