- Vi begynner på torsdag med sangkafe. Til sangkafeen har vi fått drømmestipendvinneren Nora Pedersen til å stille ut bildene sine, sier Mariann Larsen, leder for Baddertreffet 2015 og Badderen bygdelag.

Fredag skal det være samvær på fotballbanen. Der blir det salgsboder, underholdning og aktiviteter.

- Det skal være draktparade med folkedrakter, noen unger fra kulturskolen skal underholde og et band med to unge gutter skal spille.

Fiskekonkurranse

Lørdag skal ordføreren i Kvænangen kommune, Jan Helge Jensen, holde tale. Det blir også fiskekonkurranse, og på kveldstid er det fest for de voksne.

- Fiskekonkurransen er det store som skjer på lørdag – deltakerantallet stiger for hvert år, sier Larsen til Framtid i Nord.

- Både fredag og lørdag er det salgsboder med husflid og diverse andre ting, legger hun til.

Søndag skal det være turmarsj med quiz. Løypa er tre kilometer.

- Turløypa er en lavterskel-løype som de fleste kan delta på. Den går rundt lysløypa og det blir trukket fine premier på billettene.

LES OGSÅ: Sommerlig samlepunkt

- Knutepunkttreff

- Baddertreffet begynte for mange år siden med felles grilling i fjæra og deretter har det bare utviklet seg. Det er blitt et knutepunkttreff der folk stiller inn ferien sin for å treffe andre kvænangsværinger, sier Larsen.

Overskuddet etter Baddertreffet går til Badderen bygdelag.

- Det er mange folk i sving på dugnad for å dra i gang Baddertreffet, og det er kjempeviktig at folk stiller opp på dugnad og som deltakere. Jeg ønsker å takke alle som har stilt opp og stiller opp år etter år, sier Larsen.

- Vi håper på mange oppmøtte og kjempefint vær, avslutter Larsen.

Les mer på nettsidene til Kvænangen kommune.

Jan Helge Jensen, ordfører Kvænangen kommune, skal holde tale under Baddertreffet. Foto: Johanne Elvestad/Arkivfoto