Hesteinteresserte i Nord-Troms kan glede seg til et nytt og spennende arrangement neste helg i Nordreisa.

For første gang arrangeres nemlig Reisaskeid, hvor de urnorske hesterasene lyngshesten, dølahesten og fjordingen  møtes til duell i en rekke øvelser.

Konkurranse for alle

– I konkurransen kan både uvante hester - og ryttere delta, føll kan leies og avanserte flinke hester kan kjøres. Dette er for alle, sier medarrangør Birgit Nielsen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Alslaget i Troms og Nordreisa Rideklubb.

– Vi ønsker å vise fram disse hestene, slik at folk får lyst å kjenne til rasene, og senere kanskje får lyst til å kjøpe en slik hest, forteller Nielsen.

Skeid kommer fra gammelt av og betyr hestekamp.

I sporten brukes terrenget for alt det er verdt. Derfor er det viktig at hestene er kalde i hodet og fotsikre, noe som kjennetegner de norske kaldblodsrasene.

Mentale øvelser

Nielsen forteller at de ikke har alle øvelsene ferdig spikret. Likevel sier hun at øvelsene blir en god blanding hentet fra brukshestridning, gymkhana og western.

– Vi har ikke funnet opp kruttet, vi henter litt herifra og litt derifra. Eksempler på øvelser kan være å gå opp og ned paller og opp og ned en stor grusdunge. Ikke alle hester takler dette mentalt, men disse hesterasene egner seg litt bedre til dette enn andre hester.

Nielsen gleder seg veldig.

– Selvfølgelig. Det er gøy å se på, men ennå mer gøy å være med, smiler hun.

Påmeldingsfrist er førstkommende mandag.