Tips oss

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen.
(Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Gjør klar for ramsalt nordnorsk viserock

Senjahopen representerer «Yttersia» under årets Riddu Riđđu.

Sang på kvensk i bussen

Halti kvenkultursenters bibliotek- og kulturbuss besøkte torsdag Reisa montessoriskole i Snemyr.

Jubileumsseminar for kvensk språk

For ti år siden ble kvensk anerkjent som eget språk i Norge.

Dette skjer under årets Paaskiviikko

Halti kvenkultursenter IKS publiserte i dag en fullstendig oversikt over arrangementene som skal finne sted under årets kvenkulturfestival.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis