Tips oss

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen.
(Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Et kinderegg av skolekonserter

Alle gode ting er tre når både Valkyrien Allstars, Bendik og Razika legger ut på skoleturneer i Nordland og Troms til uka.

ARBEID GJENNOM 25 ÅR:

Gjenskaper og restaurerer historien

Nils Samuelsen fra Kåfjorddalen har gjennom 25 år restaurert falleferdige fortidsminner, og satt de tilbake slik de engang var.

Konsert på Geitnes

Se bilder av artister og publikum.

Suksess med Katastrofe

Ble kveldens klare vinner på Geitnes.

Konserten har startet

Slincraze stod først på scenen på Geitnes.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis