Tips oss

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. (Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Siste nytt

Feiring fra morgen til kveld

Fortellerstund, film, uteleker, stohkosat, lokal samisk mat, kofteutstilling og konsert med Arvvas.

Skal pirre skrivelysten

Nordreisa Bibliotek, DKS og Kulturskolen lanserer i disse dager et nytt kurstilbud for barn- og unge fra 6. til og med 10. trinn.

Maryon Eilertsen (65) er død

- Utrolig trist og sjokkerende

- Budskapet om at Maryon Eilertsen er død kom som et sjokk og vi føler en stor sorg. En viktig sjel for teatret er borte, sier teatersjef Nina Wester.

"RESIRKULERT":

På nok en line-up

Nå er gutta i Storfjord-bandet "Resirkulert" booket til Rock Mot Rus 2015.

Hva vil ungdommen?

Ungdomsrådet i Nordreisa inviterer til sosial idékveld på Point.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis