Tips oss

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. (Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Siste nytt

Savner sangfugler

Kirkekoret i Kvænangen ønsker flere medlemmer velkommen.

Besøker videregående skoler i Troms

Heidi Solheim og bandet Pristine skal i regi av Den kulturelle skolesekken besøke de videregående skolene i Troms i uke 48.

Salmeboka minutt for minutt

200 kor og 3000 sangere fra hele landet skal fremføre 899 samler på 60 timer.

Samisk juleverksted

Neste uke er det samisk juleverksted på Senter for nordlige folk.

Julekonsert på omsorgssenter

Lyngen kirke- og bygdekor har julekonsert på Lenangen omsorgssenter.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis