BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen.
(Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Honningsvågrevyen gjør suksess

Skjervøy- og Nordreisaaktuelle Honningsvågrevyen selger fremdeles ut forestillinger til showet de har turnert hele landet med siden 2015.

Utviklet eget mobilspill

Jack Erik Kristoffersen fra Oksfjord har laget sitt eget mobilspill, og det ligger nå ute for nedlasting.

ÁGY tilbake i ny musikalsk drakt

ÁGY er tilbake etter et lengre opphold på sidelinjen. Nå blir det 90-talls RnB med urspråk.

Kan bli slutt på kvenske sendinger

Det kan bli slutt på de kvenske sendingene etter FM-slukkingen også gjennomføres i Troms og Finnmark. Det får Norske Kveners Forbund (NKF) til å reagere.

Skal hedre multikunstneren

I forbindelse med det som ville vært Idar Kristiansens 85-årsjubileum skal Senter for Nordlige folk holde en stor jubileumsutstilling.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis