Tips oss

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen.
(Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Sommerkos under Reinfjord i fest

Reinfjorddagene blir førstkommende helg arrangert i naturskjønne omgivelser.

DRIVER GÅRD VED SIDEN AV ORDFØRERJOBBEN:

– Landbruket er veldig viktig for regionen

Vanligvis er de tretten her, men nå tidobles det

Til helgen er det klart for den store Heimkommardagen i Uløybukt.

Spiller i samme selskap som verdensstjernene

På lista over headlinere under Buktafestivalen i år og i selskap med Iggy Pop, Kvelertak og Gojira - finner du et ungt, ferskt band fra Nordreisa.

Frister med standup, paintball og lokalmat

Neste helg inviteres folk fra fjern og nær til naturskjønne omgivelser i Årviksand og årets "Sommerhelg".

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis