Tips oss

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. (Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Humor, alvor og distriktspolitikk

Når Rimfrost Teaterensemble legger ut på turné i Den kulturelle skolesekken i uke 10, vil elevene i videregående skole i Troms møte en original og nyskapende teaterforestilling.

Søker lykken i USA

DJ-duoen Boowas & Tallesan kan i mars få muligheten til å sikre seg en betydelig større fanbase.

Lær å ta bedre bilder med mobiltelefonen

Point på Storslett starter i mars opp fotokurs for ungdom. Jenter oppfordres spesielt til å delta.

Jørn og Kari kommer i år

Skjervøy kulturhus har mye å by på gjennom våren, sommeren og høsten.

StorslettLAN:

Let the games begin!

Nå har over 100 ungdommer samlet seg til dataspilling i gymsalen på Nord-Troms VGS.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis