Tips oss

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen.
(Foto: priv)

BAALSRUDMARSJEN: Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud. Turen gikk bl.a. over fjellet fra Revdalen til Manndalen. Foto: priv

Filmer Baalsruds fluktrute

Forsvaret og NRK spiller inn en dramadokumentar om flukten til Jan Baalsrud.

Det er gitt dispensasjon fra verneforskriften til bruk av helikopter og snøscooter i forbindelse med filmingen i tidsrommet 13.-17. mars og 20.-24. mars.

Aktiviteten som skal gjennomføres er forflyttning langs ruta Jan Baalsrud brukte våren for 70 år siden. Dette området er i hovedsak Rebbenesøya, Ringvassøya, Lyngseidet, Skibotn og inn mot grensen til Finland.

Aktiviteten vil i hovedsak bestå av fot- og skimarsj. Totalt vil det være 5-8 personer i området. Det vil kunne bli nyttet snøscooter i hele området til forflyttning av materiell og evakuering ved en eventuell akutt hendelse.

Videre er det planlagt med helikopterflyving i forbindelse med forflyttning av materiell og personell samt ved filming, opplyser Lyngen kommune på sine nettsider.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

KONSERTANMELDELSE AV ÀGY:

"Àgy sabotert av lydmannen"

Àgys konsert kunne satt Veita i fyr og flammer. Dessverre ble hun sabotert av lydteknikerne, som endte med at vokalen knapt var hørbar gjennom konserten, skriver iTromsøs journalist Martin Lægland Ellingsen.

KOMMER TIL STORFJORD:

Konsert om livet på sosiale medier

Mandag 5.september vil det bli konsert for ungdomskolene i Storfjord.

Norsk spenningsfilm topper kinohøsten

"Cave", "Burning 2" og "Kongens Nei" er noen av filmene som skal trekke publikum til Halti kultursal i månedene som kommer.

Rallar og Bus-finalen tatt av regnet

Da forestillingen kom hjem til Ankerlia, åpnet alle sluser seg. Dermed måtte man avbryte.

Lys i høstmørket for musikk- og matelskere

De kommende dagene slås det opp et stortelt ved Nordreisahallen. Til helga skal det fylles med musikk, god mat og drikke.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis