Årboka er klar for salg i midten av neste uke.

- Boka er på utsalgsstedene før farsdagen, forsikrer redaktør Leif-Harry Hansen.

Han er meget fornøyd med boka både med tanke på layout og innhold. Hansen trekker fram interessante artikler med mange gode «signaturer» i form av bilder og illustrasjoner.

Redaktøren savner imidlertid lyriske tekster og fargefotografier med motiv fra Nord-Troms. Midtsidene skal tradisjonelt være preget av fargebilder ledsaget av kortere tekster i en poetisk form.

- For å få dette til, har redaktøren selv vært nødt til å gå inn i lyrisk modus for å komplettere konseptet, forteller Leif-Harry Hansen.

Polarisering

Kjennetegnet for Årboka 2013 er den kulturelle motsetningen som det historisk sett har vært i nordfylket. På den ene siden rådet en pietistisk læstadiansk menighet. Dette i stor kontrast til en mer verdslig orientert fritidskultur. Det oppsto ofte tydelige verdimotsetninger i befolkningen.

- Under etiketten «Fra bedehus til ungdomshus» vil Årboka skape et bilde av denne polariserte kulturen. Bidrag fra begge sider vil konkretisere samfunnets egenart og forhåpentligvis gi interessant historisk innsikt for leserne, skriver redaktør Leif-Harry Hansen i forordet.

Årboka konsentrerer seg om tidsperioden 1945-1970.

I Årboka blir noen karismatiske personer innenfor kjernetemaet portrettert.

Utenom de faste utsalgsstedene, kan boka også bestilles gjennom Nord-Troms Historielag.

REDAKTØR: Leif-Harry Hansen. Foto: Pressefoto