Havnnesfestivalen ble sist arrangert i 2012. På grunn av uenigheter med Nordreisa kommune om skjenketider valgte bakmennene å legge festivalen på is.

Den populære musikkfestivalen på Uløya trakk både artister og publikum langveisfra og for mange har den vært et savn - arrangørene inkludert.

- Vi har alle veldig lyst å starte opp igjen, men vi har ingen ingen konkrete planer så langt. Det er i såfall en god del ting som må avklares før vi eventuelt kan gå i gang, sier tidligere festivalsjef Marius Johansen.

Scratch

Selv om det hele fortsatt kun er på ønskestadiet, har mulighetene for å revitalisere festivalen blitt diskutert internt.

- Starter vi opp igjen blir det i et mye mindre format. Vi må starte litt på scratch. Det er også flere interne og eksterne faktorer som spiller inn i forhold til hvordan vi gjør det, sier Johansen.

Han vektlegger spesielt de eksterne faktorene som en utfordring.

- Det siste året ga jo ikke akkurat mersmak til å fortsette. Skal man drive en festival i denne størrelsesorden på dugnad, er man helt avhengig av goodwill utenfra. Det følte vi ikke at vi fikk, sier Johansen.

Utfordrende

Sammenlignet med mange andre festivaler stilles det ekstra krav til logistikk for å arrangementet på Uløya.

- Man har ikke bare festivalen og campen å tenke på. Vi måtte også styre trafikken i Rotsund og fergesamband. Det er ikke noe du har lyst å holde på med når musikk er rammen for festivalen, sier han.

I og med at festivalområdet er såpass lite er det også knyttet utfordringer til dette.

Optimisme

Arrangørene har med andre ord langt å gå enda før brikkene faller på plass.

Optimismen er derimot absolutt til stede.

- Det er klart det kribler i kroppen. Vi har fått hvilt et par år nå og er ekstra motivert til å gå i gang igjen. Festivalen kommer nok aldri til å bli så stor som den var, det kommer i hvertfall til å ta tid å bygge den opp igjen - men det er viktig at det skjer noe i vår region. Riddu Riddu, Verddeturneringen og mange andre ting som skjer her har alle betydning. Like viktig er det at alle støtter opp om arrangementene. Det skaper ringvirkninger langt utenfor regionen, sier Johansen.