Pedersen har gitt ut flere kjente bokserier, som Raja og Anna. Hun har nylig avsluttet Trollkvinne som tar utgangspunkt i hekseforfølgelsen i Nord-Norge, og kommer nå med en type bok som hun ikke har skrevet før.

-Jeg er gammel formingslærer, så strikking er min meditasjon, og jeg synes det ville være synd å sitte på disse oppskriftene alene, Bente forteller videre at plaggene er inspirert av det karakterene i bøkene bruker.

Det vil være tekstsnutter fra bøkene som oppskriftene er inspirert av

-Strikkeboka er for hvem som helst, man trenger ikke ha lest noen av bøkene hvor plaggene er inspirert av, eller være en dreven strikker, forteller hun om hvem boka er for.

Bente sier at det er lagt opp til at det er en viss progresjon i vanskelighetsgradene på oppskriftene, så nybegynnere kan jobbe seg gjennom boka og komme ut en bedre strikker.

Ny bokserie

I løpet av februar vil hun også lansere en helt ny bokserie som tar plass i Tromsø rundt 1920. Noen flere detaljer vil hun ikke avsløre akkurat nå.

-Det er jo en spennende tid for kvinner hvor de har flere valg i livet, de kan utdanne seg, kjøre bil og får lov til å fly, sier Bente videre. Så man kan jo forestille seg hva serien skal handle om.

Fremdeles bosatt i Skibotn

Selv om Bente har gitt ut har gitt ut over 90 bøker bor hun enda i Skibotn, og sier hun trives best akkurat der.

-Var det ikke Herbjørg Vassmo som sa at man kan skrive hvor som helst så lenge man er tørr på bena, fortsetter hun om hvorfor hun ikke har fulgt andre forfattere og flyttet til en større by.

Bente Pedersen har laget oppskrifter på plagg inspirert av det karakterene i bøkene hun skriver bruker. Foto: Bladkompaniet