Nordnorsk trekkspilltreff blir i år arrangert for 22. året på rad. Det starter onsdag i neste uke og varer ut uken.

- Det kommer tilreisende fra hele Norge – fra Horten i sør til Kirkenes i nord, sier Roger Hansen, mediekontakt i Nordnorsk trekkspilltreff.

Noen ganger kommer det også svensker på det tradisjonelle trekkspilltreffet i Lyngen.

- Vi tror det kommer rundt 130 til 140 boenheter. De første kom allerede i går, sier Hansen til Framtid i Nord.

Fiskefest

Onsdag åpner trekkspilltreffet med fiskefest.

- Du kan spise så mye du vil for en rimelig sum, opplyser Hansen.

Torsdagsettermiddag er det klart for allsang på huset. Fredag skal det være trekkspillmusikk, blant annet ved butikkene på Lyngseidet og ferga over Lyngenfjorden. Lørdag blir det underholdningskonsert med Martin Hansen som konferansier.

- Vi har en utmerket underholdningskonsert på lørdag. I fjor var det stinn brakke med et stort publikum. Vi håper på god oppslutning i år også, sier Hansen.

Tilreisende musikere står for dansemusikken.

- Her spares det ikke på noe, det blir hæla i taket og vel så det.

Superorkester

Hvert år bruker Nordnorsk trekkspilltreff å samle folk med trekkspill og sette sammen et orkester.

- Fredag samler Trond Kristiansen alle med trekkspill som ønsker å spille i et orkester. Så øver de omtrent en time på fredag for å spille til dans på lørdag. Dette er vårt superorkester, men vi aner ingenting på forhånd hvem som blir med, forteller Hansen.

Ingen sponsorer

Nordnorsk trekkspilltreff har ingen sponsorer.

- Alt arbeidet vi gjør med trekkspilltreffet er på dugnad. Ingen får betaling. Det er også veldig billig å campe hos oss. Vi flår ingen for penger og det er helt bevisst – det skal ikke være dyrt å bli med på trekkspilltreffet i Lyngen, sier Hansen.

SE BILDENE: Nordnorsk trekkspilltreff 2014

Heller ingen av artistene får betaling.

- Dette er det største kulturarrangementet i Lyngen kommune, til tross for at vi hverken har sponsorer eller betalte arister. Men deltakerne handler i butikkene, så det setter likevel sitt preg på vår side av fjorden.

- Bestilt godt vær

- På Nordnorsk trekkspilltreff er det god stemning og en blir kjent med andre mennesker. Dessuten har det blitt noen små kjærestepar av de som har møttes, flirer han.

Hansen er ganske sikker på at det blir fint vær i neste uke.

- Vi har bestilt godt vær hos han der oppe, og du ser jo at det begynner å gå seg til med sommerværet her i Nord-Troms. Nordnorsk trekkspilltreff er for alle og vi håper på godt oppmøte, avslutter Hansen.

Roger Hansen, mediekontakt i Nordnorsk trekkspilltreff, ønsker alle velkommen til årets trekkspilltreff på Polleidet. Foto: Arne Teigen