Allerede onsdag denne uka er den første konserten satt opp, og det er det unge talentet Ole Johan Monsen fra Manndalen som har fått oppgaven å fyre i gang årets sesong med vill og vakker orgelmusikk.

- På grunn av dårlig økonomi, hadde vi ikke sommerkonserter i fjor. I år har vi fått det til, men har gjort det sånn at det ikke lengre er gratis inngang, sier kantor Peter Vang. Barn slipper fortsatt gratis inn.

Denne gang er det også satt av seks uker til sommerkonsertene, mens de tidligere år varte åtte uker sammenhengende.

- Vi har skrumpet det ned litt, men tilbudet er der i hvertfall og på plass, sier Vang.

Konsertene vil som alltid finne sted i Nordreisa kirke.

Rå fiolinist

Av årets artister, slipper lokale til i første rekke.

- På grunn av reiseutgiftene nede, får vi ikke hentet noen storkanoner sørpå. Men vi har flinke folk lokalt også, sier Vang.

Han trekker fram flere navn verdt å merke seg, men legger spesielt vekt på familien Girunyan som for mange burde være kjent fra tidligere sommerkonserter.

- Det er så mye talent samlet i ett hus at det er helt sprøtt. Sønnen Organes er konkurransefiolinist, og er så god at det er helt rått. Sist han spilte her i Reisa, var det så elektrisk og så sinnsykt bra, at jeg var helt sliten etter konserten, ler Vang.

Han nevner også Astrid Giæver Marvik som har fått æren av å avslutte sesongen 10. august. Til vanlig jobber hun på kulturskolen i Bærum, og har en aktiv rolle i et ensemble sørpå.

- Hun har vært en sånn trekkfugl, som er hjemme hver sommer og gjerne vil spille - så det får vi til, sier Vang.

Mye å formidle

Kantoren ser på det som veldig positivt og vektlegge det lokalmiljøet har å by på av lokale talenter.

- Det er det vi alltid har hatt som profil. At vi skal ha litt miks av unge fremadstormende, men også voksne og godt etablerte musikere. Når vi setter opp store navn som Iver Kleive og Sondre Bratland, kommer det gjerne folk fra kommunene rundt, men det er like bra å høre på en ungdom fra Manndalen, under utdanning, med massevis av talent og som virkelig har noe og formidle. Man skal ikke se seg blind på de store navnene på plakaten bestandig, sier Vang.