Til sommeren trekker Violet Road til hjemlige trakter for å opptre.

Riddu Riđđu-festivalen kunne mandag annonsere at Violet Road skal spille på Riddu-sletta under årets festival.

- Violet Road er livebandet som alle ønsker å få med seg! Jeg forventer høy allsang faktor når bandet inntar Ridduscenen til sommeren! Sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Da bandet opptrådte  på programmet Lindmo uttalte de at Riddu Riđđu-festivalen har vært den viktigste arenaen deres for å få en positiv forståelse av sin samiske identitet og tilhørighet.

- Violet Road er virkelig noen flotte ambassadører for det samiske og for Kåfjord. Å vise stolthet over hvor man kommer fra, ta på seg kofta og fronte det samiske som noe positivt, er noe som kan bidra til at flere tør å vise sin samiske identitet, sier Trollvik.

Koseligste festcampen

-Er vi heldige blir det kanskje en etterpå-konsert med bandet på Ridducampen, med selveste midnattssola som bakgrunn! Rundberg-familien har sin faste plass på campen, og her har det opp gjennom årene vært legendariske jam-opptredener. Herman Rundberg har tidligere uttalt at; «Ridducampen er den beste og koseligste festcampen i hele landet! En artigere måte å møte mennesker på skal du lete lenge etter! Forteller Trollvik.

Fra før er Ana Tijoux, Kitok, SlinCraze, Hanggai, Northern Soul av Simone Grøtte og Herman Rundberg, Ylva, Sondre Justad, Sofia Jannok og Marja Mortensson bekreftet Riddu Riđđu 2016.

Les mer om årets festival:

Tar med stjernelag av artister til Riddu Riddu

Mongolske superstjerner til Riddu Riddu

Drømmebooking for Riddu Riddu-festivalen

Justad kommer til Riddu Riddu

Unge talenter vender tilbake