Innlegget fra AUF-lederne i Nord Norge i Framtid i Nord - er uten tvil ord i riktig,  ikke minst fra et viktig ståsted.

Fiskeriministeren forslag til svekkelse av leveringsplikten er lite gjennomtenkt og som sådant et anslag mot Distrikts-Norge.

Da leveringsplikten ble innført, var den et nødvendig strukturtiltak.som dessverre er blitt motarbeidet og bevisst svekket gjennom flere tiår og av ulike regjerninger, med en fiskeriminister fra Høyre i front.

Det er verdt å minnes Gamvik-ordførerens kamp. Han kom til sine egne, men de kjente ham ikke. Når avisa Nordlys sier at ordninga ikke har fungert etter sitt formål, så skyldes det ene og alene både politiske og byråkratiske undergraving av tiltaket, med solid støtte og engasjement fra de som ville vri seg unna sine forpliktelser. Det er tydelig at nåværende fiskeriminister ikke har hatt, ”slog på støvlene”, ref. Kåre Ludvigsen i sin tid.

Det er et flertall på Stortinget bestående av: Ap, SV, Sp, V og KrF som komme seg ut av sine huler og stoppe destruktive opplegg. Med tanke på valget så bør denne saken belyses med reprise av NRKs program: Oppskriften på et ran.

AUF-ledernes siste avsnitt i deres  innlegg sammen med et grundig innlegg fra Arne Luther med fler godt  grunnlag for å reversere saken slik at den blir tjenlig for folk flest.