Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Én omkom i trafikkulykke i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): En person omkom i en trafikkulykke på E39 i Søgne kommune søndag.

Mann reddet etter å falt over bord ved Flekkerøya

Flekkerøya (NTB): En mann er reddet opp av sjøen etter at han falt over bord da brottsjø slo over båten ved Flekkerøya i Agder søndag ettermiddag.

UDI opprettholder kors-nekt i asylmottak

Oslo (NTB-Kaja Staude Mikalsen): Utlendingsdirektoratet nekter norske asylmottak å ha kors og andre religiøse symboler hengende fremme. UDI endrer ikke retningslinjene, og det vekker reaksjoner.

Politiet etterforsker brann på asylmottak

Dikemark (NTB): Politiet har startet etterforskningen av brannen i et stort telt på Vardåsen asylmottak i Asker.

Julegrana tent på Universitetsplassen i Oslo

Oslo (NTB): Første søndag i advent ble julegrana på Universitetsplassen i Oslo tent til glede for de mange fremmøtte.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis