Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

To personer til sykehus etter kollisjon i Nord-Trøndelag

Ranemsletta (NTB): To menn er kjørt i ambulanse til sykehuset i Namsos etter en frontkollisjon på fylkesvei 17 i Overhalla i Nord-Trøndelag.

Helserådsgiver legger seg flat etter voldtekt-vitsing

Oslo (NTB): På et standupshow vitset Atle Simonsen (Frp) om voldtekt av menn. Nå legger Simonsen, som er helseminister Bent Høies (H) politiske rådgiver, seg flat.

Savnet dykker i Bjugn funnet i god behold

Bjugn (NTB): En dykker som ble meldt savnet i Bjugn søndag ettermiddag er funnet i god behold.

Kvinne funnet alvorlig skadd i veikanten

Tromsø (NTB): Søndag morgen ble en kvinne i 60-årene funnet liggende i veikanten på Sør-Tromsøya. Kvinnen er alvorlig skadd.

To tenåringer alvorlig skadd i utforkjøring i Andebu

Andebu (NTB): To personer i slutten av tenårene er alvorlig skadd i en utforkjøring på fylkesvei 305 utenfor Kodal i Andebu søndag morgen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis