Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

To fengslet for mistanke om drap i Bergen

Bergen (NTB): Bergen tingrett mener det er grunn til å mistenke to menn for å ha drept en 41 år gammel mann med en overdose narkotika i 2012 og har varetektsfengslet dem i fire uker.

Drapssiktet 29-åring fengsles onsdag

Oslo (NTB): 29-åringen som er siktet for å ha drept faren sin på Stovner i Oslo, blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag.

Eksperter vil styrke Forsvaret i møte med Russland

Oslo (NTB): Russland er i overskuelig framtid den viktigste faktoren når Forsvaret av Norge skal planlegges, mener en ekspertgruppe. Den anbefaler at forsvarsevnen på sikt styrkes med 7,5 milliarder kroner årlig.

Oslo Børs fulgte oljeprisen ned

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start tirsdag i tråd med synkende oljepris. Etter over en times handel var indeksen ned 0,87 prosent til 646,40 prosent.

Banklovkommisjonen foreslår nytt pensjonsalternativ

Oslo (NTB): Banklovkommisjonen har utredet et eget alternativ for ytelsespensjon i privat sektor som kan sikre en årlig ytelse på 15 til 20 prosent på toppen av folketrygden.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis