Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Siste nytt

Politiet skal terrortrene på Rygge

Rygge (NTB): Politihøgskolen har besluttet å legge øving på terrorbekjempelse til Rygge beredskapssenter i Østfold det kommende året.

PST: Mer spionasje nå enn under den kalde krigen

Oslo (NTB): Selv ikke under den kalde krigen var spionasjen mot Norge så omfattende som den er i dag, mener PST.

Listhaug sjokkert over prisforskjeller på mat

Oslo (NTB): Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) mener det er altfor store prisforskjeller på tollfri mat i Norge og Sverige. Nå krever hun oppvask i bransjen her hjemme.

VG: Siktet hadde telefonkontakt med drapssiktet

Lillehammer (NTB): Mannen i 20-årene som er siktet for medvirkning til Øyer-drapet, hadde telefonkontakt med den drapssiktede kameraten i forkant av drapet, skriver VG.

Skatteetaten fant 14 milliarder som ikke var skattlagt

Oslo (NTB): Da Skatteetaten i 2012 og 2013 undersøkte multinasjonale selskaper i Norge, ble resultatet 14 milliarder kroner som ikke var skattlagt.

Færre voldsepisoder i Nord-Troms

I løpet av ett år er det i gjennomsnitt 89 voldshandlinger i Nord-Troms som ender med politianmeldelse. 

Bygdene skal kjempe

Bygdene utfordres til å kjempe om heder og ære på Landbruksdagen lørdag på Jægervatnet.

Stortap i "hjemmekamp"

Gikk på storsmell for Tromsø-lag

Vi blir færre i Nord-Troms

- men på Skjervøy øker befolkning betraktelig.