Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Carl I. Hagen: – Bedre at Jonas overtar

Oslo (NTB): Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen kaller regjeringens forslag om å øke bensinavgiften «trist og leit». Han mener det er bedre at Jonas Gahr Støre (Ap) overtar som statsminister enn at avgiften økes.

90 ansatte mister jobben i vestlandsfirma

Rosendal (NTB): Til sammen 90 ansatte står uten jobb når Eide Marin Services med hovedkontor i Kvinnherad melder oppbud mandag.

Huitfeldt nok en gang på topp i Akershus Ap

Oslo (NTB): Anniken Huitfeldt topper som sist Akershus Aps endelige innstilling til stortingsliste. Bak henne følger lokallagsleder Sverre Myrli.

SV-forslag om republikk får støtte fra flere

Oslo (NTB): SV synes det er helt konge at representanter fra Høyre og Venstre for første gang er med på grunnlovsforslaget om å gjøre Norge til republikk.

Skei Grande: – Ikke bra nok!

Oslo (NTB): Regjeringens avgiftsopplegg for å kutte i klimagassutslippene er ikke godt nok, fastslår Venstre-leder Trine Skei Grande som likevel ser fram til forhandlingene som venter.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis