Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Politiet etterforsker brannen i Bergen

Bergen (NTB): Politiet har innledet en større etterforskning for å finne årsaken til brannen i Bergen torsdag kveld.

Barnetrygd-mottakere blir stadig eldre

Oslo (NTB): Nesten halvparten av de 671.000 som får barnetrygd her i landet, er over 40 år.

Hovedmann dømt til forvaring for overgrep mot spedbarn

Oslo (NTB): Hovedmannen (32) i babyovergrepssaken i Drammen tingrett er dømt til elleve års forvaring. En sentral medvirker, en 28 år gammel mann, fikk åtte års forvaring.

Færre enslige forsørgere lever på Nav-støtte

Oslo (NTB): Ved utgangen av første kvartal i år fikk 27. 846 personer ytelser som enslig mor eller far fra folketrygden. Det er 1.100 færre enn på samme tidspunkt året før.

Partene i Syria-forhandlingene på Stortinget møttes igjen

Oslo (NTB): Opposisjonen og regjeringspartiene gjenopptok forhandlingene om Syria-flyktningene kort tid etter klokken 09 fredag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis