Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Siste nytt

Michael Schumacher selger hytta på Trysil

Oslo (NTB): Den tidligere Formel 1­føreren Michael Schumacher (45), som ble alvorlig skadd i en skiulykke i romjulen i fjor, selger nå hytta på Trysil, skriver Dagens Næringsliv.

Gunhild Stordalen er alvorlig syk

Oslo (NTB): Gunhild Stordalen, kona til investor og forretningsmann Petter Stordalen, har fått påvist den livstruende og sjeldne sykdommen systemisk sklerodermi.

To nye pågripelser etter sprengstoffunn i Voss

Voss/Oslo (NTB-Dag Kjørholt og Alexander Vestrum): Politiet har pågrepet ytterligere to menn i tilknytning til funnet av en hjemmelaget, armert bombe i Voss. Til sammen er fem personer blitt pågrepet i saken.

Borgerlig fristbrudd skaper krøll på Stortinget

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): De borgerlige partiene brukte så lang tid på å bli enige om budsjettet at finansdebatten kan bli utsatt.

Én omkom i boligbrann i Tromsø

Tromsø (NTB): En person mistet livet i en brann i en enebolig i Tromsø natt til fredag. Den omkomne ble funnet i boligens utleiedel.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis