Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Cappelen: – Godt å bli tatt på alvor

Oslo (NTB): Gjermund Cappelen er glad for at Riksadvokaten har tatt forklaringen hans på alvor og tatt ut tiltale mot politimannen Eirik Jensen.

Kvinne (56) funnet omkommet etter brann i Odda

Odda (NTB): Politiet har funnet en omkommet person etter brannen i et eldre trehus i Odda søndag. Den omkomne er trolig den savnede kvinnen på 56 år, opplyser politiet.

Listhaug i video: Ha respekt i innvandringsdebatten

Oslo (NTB): Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har publisert en video hvor hun oppfordrer sine tilhengere til å vise respekt og holde en god tone i innvandringsdebatten.

Landbruksministeren vil øke MRSA-erstatningen

Oslo (NTB): Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) foreslår å øke erstatningen til bønder som pålegges å slakte dyr som er smittet av den antibiotikaresistente bakterien LA-MRSA.

Kraftig fall på Oslo Børs

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Frontline og REC Silicon var de store taperne på Oslo Børs mandag. De to selskapene svekket seg henholdsvis 18 og 31 prosent. Hovedindeksen falt 4,39 prosent og endte på 536.10 poeng.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis