Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Siste nytt

Russland truer Norge med WTO-klage

Oslo (NTB): Russland mener Norge diskriminerer russiske fiskere på det norske markedet, og truer med å klage nabolandet inn for Verdens handelsorganisasjon (WTO).

– Ni norske syriafarere drept

Oslo (NTB): Ni nordmenn som har reist for å kjempe i Syria har mistet livet der, etter det NRK kjenner til. 15 skal ha kommet hjem igjen til Norge.

Lånekassens fastrente går ned

Oslo (NTB): Fastrenta for låntakere i Lånekassen går ned fra 1. september. Samtidig forholder den flytende renta seg rekordlav.

Høie åpen for sommerstengte sykehus i nord

Bodø (NTB): Fra neste sommer kan sykehus bli sommerstengt i Nord-Norge. Helseminister Bent Høie (H) støtter en utredning av ordningen.

Mann omkom i boligbrann i Drammen

Drammen (NTB): En mann i 50-årene er funnet død etter at det natt til fredag begynte å brenne i et leilighetsbygg i Engene i Drammen sentrum.

MC-førerne mest utsatt

Trygg Trafikk melder om en økning i antallet alvorlige ulykker med motorsykler.

Åpen for sommerstengte sykehus i nord

Fra neste sommer kan sykehus bli sommerstengt i Nord-Norge. Helseminister Bent Høie (H) støtter en utredning av ordningen.

Solberg: – Vi har vernet om samholdet

Statsministeren erkjenner at den økte beredskapen har skapt frykt.

PST avblåser den skjerpede beredskapen

Politiet trapper nå ned beredskapen til samme nivå som før terroralarmen i forrige uke.

Ute resten av sesongen

Skaden verre enn antatt for Alta-spilleren.

Eventyret er over

Burfjord er ute av Norway Cup.