Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Små bevegelser på nytt partibarometer

Oslo (NTB): Høyre og Frp får noe høyere oppslutning, mens Ap faller på Aftenpostens nyeste partibarometer fredag, men alle endringene er innenfor feilmarginen.

Død person funnet i bil ved Sollihøgda

Sollihøgda (NTB): En person ble torsdag kveld funnet død i en bil på en rasteplass ved E16 på Sollihøgda. Politiet etterforsker dødsfallet.

Laksesykdom i to anlegg i Nord-Norge

Baltsfjord (NTB): Den smittsomme laksesykdommen ILA er påvist ved to av Norway Royal Salmons smoltanlegg i Troms og Finnmark. Minst en halv million fisker må destrueres.

KS: – Aps boligskatt i Oslo kan være ulovlig

Oslo (NTB): Kommuneorganisasjonen KS mener Aps forslag til eiendomsskatt i Oslo rammer så få at den kan være lovstridig. Åtte av ti boligeiere i hovedstaden ligger an til å slippe unna skatten.

Asyltallene doblet i august

Oslo (NTB): Mer enn 2.000 mennesker søkte asyl i Norge i august, melder NRK. Det er en dobling i forhold til samme måned i fjor.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis