Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Siste nytt

Rødt ber regjeringen om flompenger

Oslo (NTB): Regjeringen bør stille garanti for kommunene som er rammet av flommen på Vestlandet, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Jobbes fortsatt med et alternativ for drapssiktet 15-åring

Sandvika (NTB): Det er fortsatt ikke funnet et mer egnet varetektsalternativ for den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet på en kvinnelig ansatt ved en barnevernsinstitusjon i Asker natt til tirsdag.

Tre menn fengslet i to nye uker for gjengvoldtekt

Oslo (NTB): De tre mennene på 18, 19 og 21 år som er siktet for en voldtekt i Oslo-området i juli, er varetektsfengslet i ytterligere to uker.

Stabilt arbeidsmarked i oktober

Oslo (NTB): Antallet helt arbeidsløse økte med 400 personer i oktober, viser nye tall fra Nav. I alt er det nå registrert 72.100 personer som helt arbeidsløse.

Venstre utfordrer kutt i formuesskatten

Oslo (NTB): Venstre sier tvert nei til å senke satsen på formuesskatten for de rikeste.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis