Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Siste nytt

Mistenkelig dødsfall i Solør

Kongsvinger (NTB): Hedmark politidistrikt har satt i gang etterforskning etter at en person ble funnet død i Solør torsdag morgen.

Tord Lien: – Fridman er ikke aktør på norsk sokkel

Oslo (NTB): Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) mener det er RWE Dea Norge, ikke den russiske oligarken Mikhail Fridman, som blir aktør på norsk sokkel.

Oslo Freedom Forum-deltaker søker asyl

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): Den palestinske bloggeren og forfatteren Iyad El-Baghdadi ber om politisk asyl i Norge etter å ha deltatt på Oslo Freedom Forum.

Tiltalt for overlagt drap i Tranby-saken

Oslo (NTB): En 53 år gammel kvinne er tiltalt for overlagt drap på sin ektemann, Frontline-direktør Per Gunnar Asheim (57), i den såkalte Tranby-saken.

Ny oljedrevet nedtur på Oslo Børs

Oslo (NTB): Uroen på Oslo Børs ser ikke ut til å være over ennå, og torsdag drar fallende oljepris markedet nedover igjen. Etter en halvtimes handel var hovedindeksen ned 1 prosent til 569,01 poeng.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis