Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Norwegian med sterk passasjervekst

Oslo (NTB): Til sammen 1,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i februar, en økning på 7 prosent fra samme måned i fjor. Også SAS opplevde vekst i passasjertallet.

Terrorsiktet nordmann kan ikke utleveres

Oslo (NTB): Nordmannen som er etterlyst av fransk politi for angrepet på en jødisk restaurant i Paris i 1982, kan ikke utleveres til Frankrike.

Dialog mellom piloter og Norwegian

Oslo (NTB): Fagforeningen Parat har vært i dialog med ledelsen i Norwegian natt til torsdag, bekrefter Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud overfor NTB.

– Ny nordtrønder har sluttet seg til Islamsk stat

Steinkjer (NTB): En ny nordtrøndersk mann i 30-årene skal ha konvertert til islam og reist til Syria for å krige sammen med opprørsgruppen IS, skriver VG.

Nytt snøras på E39 i Hordaland

Bergen (NTB): Et nytt snøras gikk natt til torsdag over E39 i Romarheimsdalen i Nordhordland. Dette er samme sted hvor et ras tok flere biler i helgen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis