Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Siste nytt

Syklist påkjørt av bil på Sotra

Straume (NTB): En syklist er brakt til akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus etter å ha blitt påkjørt av en bil ved Fjell kirke på Sotra.

Siktet for brannstifting i Risør erklært tilregnelig

Risør (NTB): En kvinne i midten av 20-årene som er siktet for å ha tent på flere branner i Risør i slutten av mai, er erklært tilregnelig i gjerningsøyeblikket av rettspsykiatere.

Ber om fire års fengsel for konemishandling i Drammen

Drammen (NTB): Påtalemyndigheten ber om fire års fengsel for en mann fra Drammen som er tiltalt for å ha mishandlet sin kone i 20 år.

Oppgang på Oslo Børs etter rentemøtet

Oslo (NTB): Signalene om lave renter i lang tid framover satte sitt preg på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte på 618,97 poeng – opp 0,3 prosent.

Trolig ikke noe kriminelt bak dødsfall i Ås

Ås (NTB): Politiet har ingen indikasjoner på at det har skjedd noe kriminelt med mannen som onsdag kveld ble funnet død ved sjøen Årungen på grensa mellom kommunene Ås og Frogn i Akershus.