Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Politiet fant bombelignende gjenstand etter skyting

Oslo (NTB-Steinar Schjetne og Dag Kjørholt): Politiet har sperret av en stor del av universitetsområdet på Blindern i Oslo etter funn av en bombelignende gjenstand i området natt til onsdag. Funnet settes i sammenheng med en skyteepisode noen timer før.

Kraftig økning i fiskeeksporten i juli

Oslo (NTB): Norge solgte fisk for 5,7 milliarder kroner til utlandet i juli. Det er en øking på 729 millioner kroner eller 15 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Riksantikvaren gir 130 millioner til stavkirkene

Oslo (NTB): Riksantikvaren bruker 130 millioner kroner på å sette i stand alle landets 28 stavkirker slik at de kan holdes åpne i årene framover.

Widerøe frykter dyrere billetter i distriktene

Oslo (NTB): Widerøe frykter at billettprisene blir høyere eller rutetilbudet redusert hvis regjeringen fjerner bunnfradraget i startavgiften som Avinor krever inn av flyselskapene.

Flere til legevakt etter brann i Bergen

Bergen (NTB): Flere beboere ble sendt til legevakten for sjekk etter at det natt til onsdag begynte å brenne i en boligblokk i Bergen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis