Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Billigere å bygge ut norske oljefelt

Oslo (NTB): Prisen på å bygge ut et oljefelt på norsk sokkel har i gjennomsnitt falt med over 40 prosent siden høsten 2014, ifølge tall fra Oljedirektoratet.

Gutt og hans mor drept i Kirkenes

Kirkenes (NTB): Det var en gutt i sjuende klasse ved Kirkenes barneskole og barnets mor som ble drept natt til mandag, opplyser skolens rektor Tove Korsnes til iFinnmark.

Statoil øker verdien på Johan Sverdrup-feltet

Oslo (NTB): Verdien av gigantfeltet Johan Sverdrup blir høyere enn Statoil og lisenspartnerne opprinnelig antok. Det er store kostnadsreduksjoner og forbedret produksjonskapasitet som er årsakene.

Solberg ønsker oljeleting i Lofoten og Vesterålen

Stavanger (NTB): Oljekrisen gjør at statsminister Erna Solberg (H) mener at Lofoten og Vesterålen bør åpnes for oljeleting. Hun er klar på at dette fortsatt er Høyres standpunkt.

To personer drept i Kirkenes

Kirkenes (NTB): To personer ble drept i en skyteepisode i Kirkenes natt til mandag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis