Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

KrF åpner for å ta flyavgiften i revidertforhandlinger

Oslo (NTB): Flypassasjeravgiften kan bli tema i forhandlingene om revidert, ifølge KrFs Østfold-representant Line Henriette Hjemdal.

Krever tiltak for tapte arbeidsplasser i Østfold

Moss (NTB): Østfold Høyre krever en målrettet tiltakspakke for å sikre videre drift på Moss Lufthavn Rygge.

Ryanair vil ikke kommentere Rygge-nedleggelsen

Moss (NTB): Ryanairs kommunikasjonsrådgiver Hans-Jørgen Elnæs vil ikke kommentere at styret ved Rygge sivile lufthavn har besluttet å legge ned Moss lufthavn, Rygge.

Solberg: – Vi lar oss ikke presse av Ryanair

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer flypassasjeravgiften og slår fast at regjeringen ikke lar seg presse av Ryanair.

Tillitsvalgt bekymret for de ansatte på Rygge

Moss (NTB): LOs tillitsvalgte på Rygge er bekymret for de ansatte hvis flyplassen blir lagt ned og mener at regjeringen har latt det gå prestisje i flypassasjeravgiften.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis