Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Statsadvokaten vurderer Vålnes-saken

Tromsø (NTB): Politiet har avsluttet etterforskningen av Vålnes-saken og sendt sin vurdering til statsadvokaten i Troms og Finnmark.

Politiet: En person skutt ved Økern

Oslo (NTB): En person skal være skutt på Økern i Oslo, opplyser politiet. Personen er brakt til sykehus.

NVE hever farenivået ved Mannen

Rauma (NTB): NVE hever farenivået ved det rasfarlige fjellet Mannen i Romsdalen. Et skred kan ventes innen noen uker, melder NRK.

Nedgang i dødsulykker første halvår

Oslo (NTB): 53 mennesker mistet livet i trafikken i løpet av årets seks første måneder, ifølge nye tall.

Veidekke bygger SEB-huset i Sverige

Oslo (NTB): Veidekke har inngått en avtale om å bygge SEBs nye lokaler i Stockholm. Kontrakten har en verdi på 1,7 milliarder svenske kroner.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis