Tips oss

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Widerøe-salg trolig rett rundt hjørnet

Oslo (NTB): En av de store aktørene som har vist interesse for å kjøpe Widerøe fra det kriserammede SAS, har nå lagt inn et konkret bud på flyselskapet. Dermed kan startskuddet ha gått for budrunden.

SAS skal selge Widerøe som en del av redningsplanen og for å skaffe de pengene som trengs for å få planen i havn. Det har vært flere usikkerhetsmomenter rundt salget, men ifølge E24 skal disse nå være avklart.

Investor Per G. Braathen bekrefter overfor E24 at han har levert inn et «indikativt bud» på flyselskapet, men ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om hva budet innebærer.

Bekreftelsen fra Braathen kan innebære at også flere andre interessenter nå kommer på banen. Fra før av har pilot og investor Ola Giæver meldt sin interesse på vegne av en investorgruppe, og flere medier har også spekulert i om internasjonale selskaper som det finsk-britiske Flybe og svenske Torghatten ASA kan være interesserte.

Salget av Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling vil etter beregninger innbringe rundt 2 milliarder svenske kroner av de totalt 3 milliardene som SAS trenger for å få redningsplanen til å gå i boks.

Salget av bakkeselskapet står foreløpig i stampe, men nå kan det altså endelig gå mot en løsning for Widerøe. (©NTB) (©NTB)

Siste nytt

Forbrukerrådet: – Ikke velg «ulydige» flyselskaper

Oslo (NTB): Mange flyselskaper følger ikke opp alle vedtak fra Transportklagenemnda, og Norwegian kommer verst ut. Forbrukerrådet oppfordrer passasjerene til å velge selskaper som ikke er «ulydige».

Fem småkraftverk fikk konsesjon i Rogaland

Stavanger (NTB): Fem småkraftverk i Suldal og Sauda i Rogaland har fått godkjent byggesøknadene av Norges vassdrags- og energidirektorat. Tre fikk avslag.

Mann funnet død i Oslo – etterforskes som drap

Oslo (NTB): En mann ble natt til mandag funnet død i en leilighet på Ekeberg i Oslo. Politiet etterforsker saken som et drap og har pågrepet og siktet én mann.

Savnet ektepar på skitur funnet i god behold

Hurdal (NTB): Et ektepar i 50-årene som var savnet etter en skitur i Hurdal i Akershus søndag, ble funnet ved 4-tiden natt til mandag.

Mann døde etter brøytebilulykke

Årdal (NTB): Føreren av en brøytebil omkom etter en ulykke i Sogn og Fjordane søndag kveld.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis