- Dette har skjedd i løpet av de siste dagene. Vi kan ikke utelukke at bildet endrer seg fram mot tirsdagens konstituerende møte i kommunestyret, sier Johannes Grønvoll.

Han leder forhandlingene på vegne av Høyre, som har tre mandater i kommunestyret.

Grønvoll velger i denne fasen å holde kortene forholdsvis tett til brystet. Kanskje vil han lette på sløret etter tirsdagens møte.

- Vi er ikke kommet til enighet med Dan-Håvard Johnsen og hans gruppering, sier Grønvoll.

Opptrer samlet

Grønvoll presiserer at Høyres tre folkevalgte opptrer som en enhet. Det ble i en periode spekulert i om Grønvoll og Line van Gemert tilhørte en fløy av partiet, mens Fred Skogeng stod alene.

- Hva har gått galt i samtalene med Johnsen?

- Jeg synes det er for tidlig å gå ut med detaljer.

Johannes Grønvoll opplyser at Høyre for tida ikke er i dialog med andre partier i et forsøk på å danne et større og mer slagkraftig koalisjon.

Med Høyre på sidelinja blir svær vanskelig for Lyngen Tverrpolitiske liste å få ti mandater i ryggen. Høyre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Samhold Lyngen har til sammen elleve representanter. Ingen av disse stiller seg bak Johnsen.

Jobber hardt

Dan-Håvard Johnsen forteller at han jobber hardt for å skaffe seg nødvendig flertall.

- Vi har flere enn våre fire egne mandater med oss, men jeg vil ikke si hvor mange det er.

- Hvor ligger utfordringene?

- Vi har så langt ikke klart å bli helt enige på borgerlig side. Det handler mest om fordeling av posisjoner.

- Hva er dere enige om?

- Noen ønsker meg som ordfører. Lyngen Tverrpolitiske liste stiller ganske sterkt. Det er ikke mulig å fire i forhandlingene på hvem som skal bli ordfører.

Liten framdrift

Johnsen vedgår at framdriften etter valget har vært høyest begrenset.

- Jeg er overrasket over at samtalene mellom partiene ikke har latt seg løse raskere. Jeg er blant de som forhandler, og vil ikke uttale meg om hva dette forteller om det nye kommunestyret.

God kjemi

- Skyldes det dårlig kjemi mellom flere involverte?

- Jeg har god kjemi med alle. Jeg er overrasket over at noen tydeligvis har dårlig kjemi. Vi må kunne skille sak og person.

Dan-Håvard Johnsen blir ikke overrasket dersom han ikke har minst ti representanter og rent flertall når kommunestyret tirsdag konstitueres. Det kan bli to valgomganger og i ytterste konsekvens må ordføreren velges ved loddtrekning.

Dan-Håvard Johnsen. Foto: Arne Teigen