Advokat Olav Johansen i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig anket i slutten av august dommen, som ble avsagt i juni i Hålogaland lagmannsrett.

- Vi vet at nåløyet for å få ei sak behandlet i Høyesterett er trangt. Vi mener imidlertid at mange prinsipielle spørsmål ikke er blitt behandlet i tidligere rettsrunder, forteller advokaten.

Johansen har tro på at anken kommer gjennom ”silingen” som foregår i Høyesteretts ankeutvalg.

Høyvik utenfor

Advokaten sendte anken på vegne av Sparebank 1 Skadeforsikring, Troms fylkeskommune, Tryg Forsikring og Rolf Tøllefsen.

Motparter er Lyngen kommune og KLP Skadeforsikring.

Derimot er Odd Steinar Høyvik og hans transportselskap holdt utenfor anken. Han kunne sette sluttstrek etter frifinnelsen i lagmannsretten ble kjent.

- Det er to årsaker til at vi ikke har med Høyvik i anken. Det ene er vurdering av påregnelighet.. Her er kravene til kompetanse større for Lyngen kommune enn Høyvik. Det andre er betalingsevnen. Vi ser at det ikke vil være så mye å hente, hvis vi hadde vunnet fram, sier Olav Johansen.

In solidum

Ankemotpartene sendte tidligere i denne uka sitt tilsvar. I følge Johansen hadde de fått noen dagers utsettelse, noe som ikke er uvanlig i slike saker. Anken og motpartens tilsvar sendes fra lagmannsretten til Høyesteretts ankeutvalg for vurdering.

- Jeg tror vi i månedsskiftet oktober/november får svar om anken tas videre til Høyesterett, forteller advokat Olav Johansen.

Hålogaland lagmannsrett forkastet i juni anken over en dom i Nord-Troms tingrett vedrørende krav om erstatning etter kvikkleireraset for fem når siden ved Solhov.

Anken fra de fire tapende parter ble forkastet, og de ble i stedet dømt in solidum til å betale saksomkostninger til Lyngen kommune, KLP og Odd-Steinar Høyvik.