Holdeplassen for skoleelevene ved Storslett skole mangler nemlig lys. Det samme gjør nye Storslett terminal like bortenfor.

Med vinteren og mørketiden rett rundt hjørnet, er bussjåførene nå bekymret for at det kan utvikle seg farlige situasjoner på området.

- Storslett skole er mer kritisk. Der er det seks busser samtidig, og det er de minste ungene som bytter buss og går mellom kjøretøyene. Vi finner det merkelig at det står splitter nye lyspunkt montert, men at det ikke er lys i dem. For oss er det uforståelig, sier avdelingsleder for Torghatten Buss Troms, Rune Hansen.

Dårlig økonomi

For kort tid siden sendte han for andre gang en forespørsel til Nordreisa kommune, der han ber om at en utbedring av området prioriteres.

Den første henvendelsen mottok kommunen 29. januar i år.

Tilbakemeldingen til Torghatten Buss da, var at utbedring av alle lys ved terminalen var bestilt, og entreprenøren som skulle stå for lyssettingen hadde fått beskjed om å prioritere skolen.

- Ingenting er skjedd siden da. For å sette det litt på spissen - vi vet alle at det står dårlig til med kommunekassa, men man bør kanskje kunne finne midler, eller prioritere litt annerledes. Det er i allefall vår mening. Vi ønsker ingen konflikt med kommunen - bare lys, forteller Hansen.

Ikke forsvarlig

På en vanlig hverdag og med seks busser i sving, er det nærmere 300 skolebarn samtidig på holdeplassen ved skolen.

På det meste står det også fire-fem busser oppstilt ved Storslett terminal, som skal videre til Tromsø, Nordkjosbotn m.m.

- Det er gjerne de yngste og de eldre som tar bussen. Det er mye folk og når man ikke ser - og det i tillegg er glatt er det ingen god kombinasjon, sier Hansen.

Når kommer man til det stadiet der man kan si at dette ikke er forsvarlig lengre?

- Vi må vel kunne si at vi er der. Men det er fint at det har gått så bra som det har gjort så langt, sier Hansen.

Arbeidet pågår

Avdelingsingeniør ved teknisk etat i Nordreisa kommune, Hilde Henriksen, sier at arbeidet med å utbedre lyspunkt rundt om i kommunen for tiden pågår.

- Det vi har sagt er at skolevei og den slags ting er noe vi prioriterer, og så langt pengene rekker gjør vi så godt vi kan. Ut over det er det lite vi kan gjøre, forteller hun.

Henriksen kan ikke i farta nevne spesifikke områder som går foran andre.

- Men vi har gjort en god del. Områder prioriteres så langt pengene rekker - men de rekker dessverre ikke så langt, sier hun.

Rune Hansen, avdelingsleder for Torghatten Buss, Troms. Foto: Privat