Både rehabiliteringsdeltakere, ansatte, representanter fra flere lokallag, beboere ved Skibotn Mottak og ordfører i Storfjord kommune kom for å overvære åpninga - til sammen omlag 60 personer.

- Det er gjennom felles dugnadsinnsats og støtte fra ExtraStiftelsen, Storfjord kommune og fra flere av LHLs lokallag, at vi har kunnet gjennomføre prosjektet, og fått til disse byggene, sier virksomhetsdirektør Stine Jakobsson Strømsø.

Nær naturen

Deltakere og ansatte ved LHL-Klinikkene Skibotn har i lang tid savnet et sted der alle kan være med, og glasspaviljongen er derfor viktig for utviklingen av senterets totale tilbud.

- Særlig deltakere på lungerehabilitering vil kunne nyte godt av glasspaviljongen, da de ofte er forhindret fra å oppholde seg på steder med dårlig luft, som for eksempel i vårt grillhus, sa Jakobsson Strømsø under åpningen.

I paviljongen oppleves naturen på nær hold, noe som gjør det mulig å sitte varmt og tørt, samtidig som snøstormen herjer eller nordlyset danser på himmelen.

Aktivitetskapning

Drivhuset skal kunne brukes av kursdeltakere som ønsker noe meningsfullt å gjøre på kveldstid.

I tillegg ønsker LHL-klinikkene at befolkningen og organisasjonene i området vil bruke bygningene til å skape aktiviteter og samlinger.

LHL-klinikkene Skibotn er en rehabiliteringsinstitusjon som dekker Nordland, Troms og Finnmark.

Institusjonen er lokalisert til Skibotn i Storfjord kommune, og gir rehabilitering innenfor områdene lunge, hjerte, lungekreft, overvekt og arbeidsrettet rehabilitering.

Lungerehabiliteringsdeltaker Tore P. Arnesen erklærer byggene for åpnet. Foto: LHL-KLINIKKENE SKIBOTN