I september var ledigheten i Troms 2,1 prosent, som utgjør 1825 personer. Dette er samme nivå som for ett år siden, og fylket har den tredje laveste ledigheten i landet.

Dette opplyser NAV i en pressemelding.

Arbeidsledigheten fortsatte å øke i landet, men holdt seg stabil i Troms i september måned. Kun Sogn og Fjordane og Oppland hadde lavere ledighet enn Troms i september.

I landet er ledigheten 2,9 prosent.

Flytt dit jobben er

Arbeidssøkere må ta passende jobber der de finnes, og være innstilt på å flytte på seg.

– Alle som ønsker seg jobb bør se på mulighetene ut over hjemkommune og fylke. De som får et konkret jobbtilbud kan få dekket flytteutgiftene av NAV, sier Stein Rudaa.

Han understreker at jobbmarkedet i nord er godt, og at det derfor bør være attraktivt for arbeidssøkere fra andre steder å søke seg hit.

– De fleste fylkene har nå høyere ledighet enn oss. I tillegg ble det i september lyst ut 890 stillinger i Troms, som er en økning på 20 prosent.

Flest ledige i reiseliv og transport

De fleste ledige er i kategorien reiseliv og transport (228 personer), fulgt av industriarbeid (208) og butikk- og salgsarbeid (202).

Høyest og lavest Torsken har høyest ledighet med 6,6 prosent, fulgt av Berg med 3,6 prosent. Lavest ledighet har Bardu og Målselv, begge med 1,3 prosent. Tromsø har 2 prosent, Lenvik 1,9 og Harstad 2,4.