Se steinene rundt 0.50 inn i videoen!

Det var i 13.00-tiden idag at det raste flere store steiner ned på E6 mellom Samuelsberg og Nordnes i Kåfjord. Eivid Marita Hansen var på tur fra Spåkenes til Hatteng og var bare en hårsbredd fra å bli truffet av kampesteinene som raste ned på veien.

- Jeg ante fred og ingen fare da steinene begynte å ramle ned rundt bilen min. Jeg bremset først litt opp, men så så jeg at det kom steiner ned bak bilen også. Da tenkte jeg "Oh, shit, her er det bare å gi gass". Jeg kjørte sikksakk mellom steinene og kom meg forbi, sier Eivid Marita Hansen.

Så katastrofefilm

Tromsøkvinnen har campingvogn stående på Hatteng, men hadde tatt seg en tur til Spåkenes på formiddagen. På turen hjem fikk hun sin dose med action. I videoen kan du se steinene rase ned fjellsiden både ved siden av bilen og foran på veien.

- Man speider jo vanligvis etter elg når man kjører. Men da de begynte å hagle stein så lurte jeg på om det var Nordnes-fjellet som skulle rase. Jeg har i tillegg akkurat vært og sett katastrofefilmen "Bølgen", så jeg tenkte mitt. Jeg skjønte i alle fall at jeg ikke kunne bli stående der, sier Eivid.

Store steiner

Raset var imidlertid ikke større enn at veien ganske snart var ryddet igjen. Men Eivid beskriver situasjonen der og da som dramatisk.

- De største steinene var minst en meter i diameter. Hadde de truffet bilen, så hadde de garantert kommet gjennom bilsiden, sier Hansen.

Eivid har påmontert dashbordkamera på bilen etter at hun ble påkjørt på en parkeringsplass.

- Da stakk vedkommende som gjorde det av. Jeg monterte bilkamera, men det har ikke skjedd noe som helst spennende siden da - før i dag.

PS! Datoen på kameraet er feilinnstilt. Videoen er altså fra lørdag 10. oktober.

Her ramler kampesteinene ned på E6 mens Eivid Marita Hansen kommer kjørende. Raset filmet hun med bilkamera. Foto: Eivid Marita Hansen