Allerede samme dag som det nye regionrådet i Nord-Troms ble konstituert, sendte de et brev til statsråd Thorild Widvey der de krever videre statlig finansiering av Riddu Riddu.

I brevet til statsråden løfter de fram viktigheten av å ha landets største samiske musikk - og kulturfestival i livet.

"Festivalen er særdeles viktig for den sjøsamiske kulturen. Festivalprogrammet omfatter kunnskapsseminarer, kurs i urfolks håndverkstradisjoner, språk og kulturuttrykk, og politiske debatter om høyaktuelle tema, i tillegg til en betydelig satsing på barn og unge gjennom barnefestival og ungdomsprosjekter der urfolksungdom fra hele verden knytter livslange bånd."

Nord-Troms Regionråd krever videre statlig finansiering av festivalen også fordi den er skiller seg ut fra andre festivaler. Dette ved å omfatte mange elementer utover musikkelementet.

"Riddu Riddu setter politisk dagsorden og søkelys på høyaktuelle politiske saker, sammen med samarbeidspartnere som Universitetet i Tromsø, Nordlys, Regnskogfondet og samiske organisasjoner.".

NYTT RÅD: Ørjan Albrigtsen for Skjervøy, Eirik Losnegaard Mevik forKvænangen, Øyvind Evanger for Nordreisa, Dan-Håvard Johnsen for Lyngen, Svein O. Leiros for Kåfjord og Knut Jentoft, Storfjord.