Politiet i Nord-Troms opplever økende tilfeller av grov vold på Skjervøy.

– Med forbehold er det vold hver eneste helg på Skjervøy nå. Det er vanskelig å si når det startet, men det har vært slik gjennom hele året, sier politioverbetjent Joachim Bakke ved Nordreisa og Kvænangen Lensmannskontor.

Utsatt for vold

Senest sist helg rystet en ny alvorlig voldsepisode tettstedet.

– Da ble en mann i 30-årene utsatt for vold. Politiet har grunn til å tro at flere personer kan ha utsatt vedkommede for dette.

Personen ble fraktet til UNN med skader.

– Det er opprettet sak og etterforskningen pågår for fullt, opplyser Bakke.

Les også: Lønhaug: - Dette er trist

Knyttet mot rus

Ifølge han er det flere tilfeller av alvorlig vold på Skjervøy nå enn andre steder i regionen. Mye av volden pågår i det private hjem, men det er også episoder knyttet til utesteder.

– Vi ser en sammenheng med at det er blitt et hardere miljø på Skjervøy. Mange av voldssakene kan vi linke direkte opp mot rusmiljøet, sier Bakke.

Politiet vil ha et økt fokus på å patruljere Skjervøy, spesielt i helgene. På den måten kan de forebygge vold og stoppe det når det skjer.

– Vi setter inn ekstra ressurser for å klare å etterforske sakene innenfor de fristene som politiet har. Samtidig vil vi også snakke nærmere med kommunen der ute, for å høre hva de kan bidra med.

Politioverbetjent Joachim Bakke. Foto: Kjetil Nielsen Skog