- Dette er veldig godt nytt. Det betyr at for de som bygger nye idrettsanlegg - og også har bygd ut i år, får full kompensasjon for momsen. Har du et idrettsanlegg på 20 millioner så er momskompenasjonen fem millioner, sier fylkestingsrepresentant John Karlsen (Frp).

Og eksempelet hans er ikke tilfeldig valgt. Utbyggingen av Saga skistadion i Nordreisa kommune er prosjektert til nettopp denne summen.

Han trekker også fram kunstgressbanen i Kvænangen og Burfjord, som et eksempel på et prosjekt som vil nyte godt av momskompensasjonen.

- Nordreisa IL får altså en fjerdedel av summen tilbake fra staten. I dag får de kompensasjon for rundt 50-60 prosent - mens nå får de altså alt tilbake, sier Karlsen.

Dette er selvsagt også godt nytt for prosjekter som er på planleggingsstadiet. Momskompensasjonen vil gjelde også for prosjekter som igangsettes de kommende årene.

- Vi forutsetter at ordningen fortsetter, og i hvertfall under denne regjeringen. Når regjeringa har lagt det inn i år trekkes den ikke tilbake med det første, sier han.

Fylkestingsrepresentant John Karlsen (Frp). Foto: Yngve Nilssen