Et hus tok fyr i Lyngseidet sentrum i 09.00-tiden i dag. Huset står ved fergekaia på Lyngseidet og ble raskt overtent.

Både brannvesen og ambulanse var på plass ved det eldre bolighuset, som ifølge flere kilder i nærmiljøet skal være ubebodd. Brannvesenet kom raskt i gang med slokkingen og i 09.20-tiden ble det meldt at brannen var under kontroll.

Det er vindstille på Lyngseidet på morgenen og man fikk etter hvert kontroll på eventuell spredning til nabohusene som ligger på nedsiden av Stigenveien - veien som går fra Lyngseidet i retning Koppangen.

Brannen ble oppdaget av en mann som jobbet i nærheten. Han fikk kjapt varslet det lokale brannkorpset, som raskt var på pletten.

Det var Troms politidistrikt som først meldte om brannen på Lyngseidet, like over klokken 09.00. Da var det først snakk om røykutvikling, men det ble fort klart at det var snakk om et overtent hus.

Politiet melder litt etter 09.30 at de har opplysninger om at beboer som er registrert på adressen, ikke er hjemme. En knapp time etterpå skriver de at de "fortsatt ikke har indikasjoner som tilsier at det skal være folk i huset". Flere kilder i nærmiljøet opplyser da også overfor Framtid i Nord at huset for tiden er ubebodd.

Slokkingen skal ifølge politiet fortsette utover dagen.

FULL FYR: Huset i Stigenveien på Lyngseidet ble raskt overtent.. Foto: Arne Teigen