Neste fredag kommer Elena Yakovleva til Kvænangen og Burfjord for å holde konserten "Lukk øynene og se".

På Kvænangen Flerbrukshus vil publikum få oppleve den musikalske forestillingen, som i følge kommunens egen nettside - både er en rørende og vakker fortelling basert på Elenas livshistorie, drømmer og tanker om livet.

Elena Yakovleva er utdannet fiolinist fra St. Petersburg. Hun er mest kjent gjennom Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, men lager også egne show, holder konserter og foredrag.

Mennesker og det å finne en mening med livet er viktig for meg. Jeg tenker ofte på at livet er for kort, og hva bruker vi livene våre til. I hverdagen springer vi ofte i ring uten å klare å se hvor vidunderlig ting og folk rundt oss er. Vi har ikke tid til noen som helst. Ikke engang oss selv. Og livet går bare forbi. Derfor har jeg alltid hatt lyst til å fange øyeblikk, sa Yakovleva til avisa iTromsø i september i fjor.

– Store katastrofer rammer verden for tida; flukt fra Syria, kald krig med Russland, jordskjelv i Chile og så videre. Mange av oss har likevel lyst til å oppleve verden, men har ofte ikke mulighet til å reise, sa hun til samme avis.

Les også iTromsøs anmeldelse av Elenas forestillingen under Nordlysfestivalen i 2013.