Utsikten for hotellet i tiden fremover, ser også ut til å gå i riktig retning.

- Vi har fått på plass en god del her. For det første har vi skrevet kontrakt med Skanska, og de kommer til å bo her under hele perioden arbeidet med tunnelen i Sørkjosen pågår, forteller hotelldirektør ved Reisafjord Hotel, Conny Gustavsson.

Kontrakten entreprenørselskapet har undertegnet med hotellet, sikrer boplass for omlag 30-40 ansatte frem til våren 2017.

- Vi får opplyst at de trives godt her, så det er veldig bra, sier Gustavsson.

Oppgradert

Han forteller videre at hotellet har hatt et bra belegg gjennom hele fjorhøsten.

- Det har vært fullt og problemer faktisk for noen å få rom. På det meste har vi hatt en 20 telefoner på samme dag. Det er gjerne folk på gjennomfart som har vært mest lidende, og det er beklagelig. Årsaken er at det har vært litt kapasitetsbrist i Nord-Troms, sier han.

Av rent praktiske tiltak har hotellet også pusset opp møterom, en rekke hotellrom og utstyrt disse med internett-tv.

Flere rom har også fått nytt møblement, og Gustavsson forteller at arbeidet er en pågende prosess i tiden som kommer.

Ønsker samarbeid

Gustavsson sier at Reisafjord Hotel for øyeblikket, ser et behov for å tilknytte seg kontakter fra andre aktivitetstilbydere i reiselivsnæringen.

- Å få på plass et samarbeid mellom reiselivet her er viktig, fremfor å telle hvor mange kroner konkurrenten har. Den dagen Skanska forsvinner må vi stå styrket, og det gjør vi ikke på noen annen måte enn å stå sammen. Her har vi direkte gjennom hotellet startet prosessen, og jobber parallelt med Arctic Suppliers å få Statnett hit. De store aktørene hit er viktig. De legger igjen mye penger, også hos andre aktører i næringslivet, sier han.

Selv om storentreprenørene har mye å si, ønsker han å understreke at Reisafjord Hotel ikke har som mål å bli et rent anleggshotell.

- Dette skal fortsatt være et hotell også for reisende og næringslivet. Den 28. mai er vi i gang igjen med bussturismen, og vi venter en buss om dagen. Det er gledelig at vi har fått på plass denne kontrakten også, sier han.