Skogeng beskylder ordføreren for bevisst trenering, hvis han ikke setter reguleringsplanen for Tyttebærvika industriområde på sakskartet i formannskapets møte tirsdag i neste uke.

Johnsen svarer med å karakterisere den tidligere varaordføreren som direkte frekk og usaklig.

Tirsdagens to e-poster vitner om et høyst anstrengt forhold mellom Johnsen og Skogeng.

Skaper problemer

Kommunestyremedlem Fred Skogeng viser innledningsvis til en telefonsamtale tidligere på dagen.

- Jeg kan ikke på noen måte stille meg bak det du styrer med i denne saken. Jeg ber derfor at du sørger for å få reguleringsplanen for Tyttebærvika opp til behandling i førstkommende formannskapsmøte, skriver Skogeng, og fortsetter:

- I og med at reguleringsplanen for Tyttebærvika er ferdig, vil jeg se det som en bevisst trenering kun for å skape problemer for aktørene som er lokalisert på området om ikke saken blir tatt opp, avslutter Fred Skogeng.

Mest utgifter

Ordføreren føler seg tydeligvis ikke truffet av kritikken. Johnsen minner innledningsvis om at siden Tyttebærvika ble tatt i bruk i 2009, har samlede utgiftene for Lyngen kommune vært større enn inntektene.

- Altså sju år med industri på kommunens område uten at vi klarer å få dekket kommunens utlegg til infrastruktur. Aktører som har sett på anlegget, skisserer et inntektsgrunnlag på mellom 3- 7 millioner kroner årlig, avhengig av pris i markedet, i minimum 50 år.

Johnsen opplyser at så langt har kommunen for fjoråret fått inn 99.000 kroner.

Rydder opp

- Når man prøver å rydde opp i noe som ikke har fungert i sju år, får man av en rekke beskyldninger mot seg av en medpolitiker. Han burde i utgangspunktet ha samme samfunnsansvar for fellesskapets interesser. Dette finner jeg direkte frekt og usaklig, skriver Dan-Håvard Johnsen, og konkluderer:

- Tyttebærvika blir ikke klarert for videre drift gjennom en reguleringsplan før bergmesteren har befart området og kommet med en uttalelse.