Natur- og miljøorganisasjonen har derfor sendt brev til kommunen og bedt om at skuddpremien avvikles.

Det er avisen Nationen som først omtalte saken.

- Dette burde være utenkelig i 2016. Gaupa er en truet art, og i stedet for skuddpremie trengs det tiltak for å bygge opp bestanden, sier rådgiver i WWF, Sverre Lundemo til avisa.

Skuddpremien som Lyngen kommune har innført, vil gi jegere som skyter en gaupe 10.000 kroner.

- Dette er et gufs fra fortida, og gir assosiasjonar til nedkjemping av skadedyr, sier Lundemo til Nationen.

Rotløs kritikk

Ordfører i Lyngen kommune, Dan-Håvard Johnsen, forteller at saken er særdeles enkel.

- Kritikken bunner egentlig i kunnskapsløshet og følelser, så vi føler oss overhodet ikke truffet. De gaupene som er i Lyngen vil før eller senere bli tatt ut med skadefelling uansett. Da må det være mye bedre at de blir tatt på kvotejakt her, sånn at de overlever andre plasser i fylket. For gaupebestandens del er det faktisk veldig fornuftig at vi har skuddpremie, sier han.

Han mener naturvernorganisasjonen ikke har satt seg inn i problematikken i det hele tatt.

- De burde heller kommet hit og diskutert med oss, fremfor å sitte nede i Oslo og Bergen og vurdere hva som er det beste. Jeg utfordrer de til å komme hit på ordførerkontoret å ta en diskusjon med meg, så får vi se om de ikke forandrer mening. For meg fremstår dette direkte useriøst og fra folk som sannsynligvis ikke har vært nord for Trondheim. Det er vel ikke lenge før de kommer med fly sørfra og lenker seg fast i båtene våre. Det er fort neste steg, sier Johnsen.

Ordfører Dan-Håvard Johnsen i Lyngen kommune, føler seg ikke truffet av kritikken til WWF. Foto: Arne Teigen