Innstillingen fra administrasjonen i Skjervøy foran onsdagens kommunestyre er klar:

Anbefalingen går på at kommunestyret velger Prestegårdsjorda like ovenfor Skjervøy sentrum som tomt for en ny barnehage på Skjervøy.

Og ifølge de største partiene i kommunestyret så går det mot et endelig vedtak om Prestegårdsjorda.

- Ja, det tror jeg nok. Det er en ganske klar tilbakemelding fra administrasjonen. Det har vært utredet andre alternativer, men det er dette området som er best egnet, sier ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF/Kp).

Stort område

Ifølge Albrigtsen er det store arealbehovet en barnehage har som taler for Prestegårdsjorda.

- Vi har ikke så mange områder på denne størrelsen. Det gjør at Prestegårdsjorda skiller seg ut. Det er et fint område som ligger sentralt. Så er det enkelte utfordringer med tanke på infrastruktur og adkomst og det var årsaken til at man ba om å få utredret også andre alternativer. Men vi har dårlig tid nå. Det er mange unger som fødes i Skjervøy og det er viktig at vi jobber effektivt videre nå, sier Albrigtsen.

- Godtar det

De tre andre alternativene var Hollendervika, Eidekroken og en forlengelse av Verftsveien. Torgeir Johnsen i Senterpartiet er også klar på at det går mot Prestegårdsjorda nå.

- Komiteen som skulle finne den best egnede tomta konkluderte også med Prestegårdsjorda. Så ble det bestemt i desember at man skulle se på andre alternativer for ny barnehage. Det har man gjort og fortsatt lander man på Prestegårdsjorda. Da godtar vi det. Vi ønsker ikke flere omkamper. Det har vi ikke tid til, sier den tidligere ordføreren.

Helst boliger, men...

Også Ap ligger an til å støtte innstillingen.

- Ja, vi hadde møte mandag og bestemte oss for å gå for innstillingen. Det har ikke kommet noen ny informasjon som skulle tilsi noe annet. Vi støttet jo innstillingen også i formannskapet, selv om jeg personlig skulle ønsket at man fikk til en løsning med idrettsklubben når det gjaldt bygging av ny barnehage. Det hadde vært en vinn-vinn-situasjon. Men når det ikke ble enighet om det, så er det jo positivt at ikke Prestegårdsjorda er så langt unna idrettsanlegget, sier Skallebø, som helst ville hatt det sentrumsnære området avsatt til boligbygging.

- Det er boligmangel på øya og denne tomta hadde vært veldig fin til det formålet, sier Skallebø.

Hvis innstillingen vedtas i kommunestyret onsdag så vil man fremskynde utarbeidelsen av et forprosjekt slik at man kan starte opp allerede til våren.